Rainmakers oktober 2023
Innovatie

De zin & onzin van AI: Ben van der Burg te gast bij Rainmakers

1 min lezen

Redactie

Redactie  -  maandag 30 oktober 2023

Ieder jaar organiseert Rainmakers ’s-Hertogenbosch een kennissessie voor klanten. Qconcepts is één van de Rainmakers. Afgelopen donderdag 26 oktober was het weer zover. In het Werkwarenhuis in Den Bosch kwamen ondernemers bij elkaar om het inspirerende verhaal van Ben van der Burg te beluisteren, waarin ze ontdekten wat de impact is van AI op hun organisatie. 

Bekijk de aftermovie

Inzichten van een techcommentator

Technologische veranderingen gaan razendsnel en termen als AI en ChatGPT komen momenteel in vrijwel elke organisatie voorbij. Daarom nodigden we techcommentator Ben van der Burg uit om gasten mee te nemen in de wereld van AI. In een levendige sessie werden feiten moeiteloos afgewisseld met ervaringen uit Bens verleden als professioneel schaatser en met een eerlijke blik op kansen en moeilijkheden van AI voor organisaties. Het werd hiermee een zinneprikkelende sessie waar de energie vanaf spatte. Traditiegetrouw was er na de sessie met Ben gelegenheid om na te praten onder het genot van een borrel. 

Stilstaan bij kansen

Freek van Wijk, Forward Fiscalisten: “Voor ondernemers is het enorm waardevol om stil te staan bij innovaties en kansen. Zo ook bij AI. Je hoort en leest er doorlopend over, maar het kan best moeilijk zijn om zelf een start te maken met deze nieuwe ontwikkeling. Door een expert als Ben van der Burg aan het woord te laten over AI, bieden we ondernemers handvatten om afwegingen te maken die passen bij de fase waarin een bedrijf zicht bevindt. De netwerkborrel na de sessie vormt een mooie katalysator: ondernemers kunnen direct sparren over de kansen van alles dat ze zojuist hoorden. En laten we eerlijk zijn… het gaf iedereen ook de kans om even op adem te komen na de powersessie van Ben van der Burg. Wát een energie bracht hij met zich mee, wegdommelen was geen optie tijdens die 60 minuten.”

Over de Rainmakers

Rainmakers ‘s-Hertogenbosch is een initiatief van Forward Fiscalisten, Financieringsfabriek, Huijbregts Notarissen, Snijders Advocaten, Delen Private Banking, Marktlink Fusies & Overnames en Qconcepts. Deze organisaties vullen elkaar afzonderlijk op professionele wijze aan binnen het domein van financiële, juridische, notariële- en fiscale dienstverlening. 

De Rainmakers zorgen voor een positieve en inspirerende prikkeling van ondernemers en onderlinge kennismaking tussen (klant)relaties uit de regio. Dit doen we tijdens onze jaarlijkse kennis- en inspiratiesessie ‘Gone in 60 minutes’, met aansluitend altijd een cooling-down tijdens een netwerkborrel. 

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie
Blijf in ontwikkeling met ons
Komt u even kijken?