Wat wij doen

IT-audit

De IT (EDP) professionals van Qconcepts ondersteunen uw bedrijf op het gebied van veiligheid, privacy en betrouwbaarheid. Wij geven inzicht in de stand van zaken, leggen pijnpunten bloot en geven u zekerheid. Ook geven we concrete acties om te komen tot verbetering.

De digitale wereld
verandert continu

IT-automatisering en digitalisering zijn niet meer weg te denken bij de ondersteuning en invulling van uw bedrijfsvoering en informatievoorziening. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op en de automatiserings- en digitaliseringsgraad neemt in hoog tempo verder toe.
 
Dit heeft invloed op uw bedrijfsmodel en de wijze waarop u samenwerkt met uw klanten, medewerkers en leveranciers.  Zo ontstaan mogelijkheden om de invulling van uw interne beheersing op een efficiëntere manier in te vullen, maar zijn er ook steeds veranderende risico's.

Meer zekerheid over uw IT

Uw IT en data zijn steeds meer bepalend voor het succes van uw organisatie, de invulling van uw strategie en realisatie van uw ambities. Hiermee neemt ook de afhankelijkheid van IT en data verder toe voor uw organisatie en heeft u te maken met veranderende IT risico’s.
 
Wij geven met onze audits inzicht in de stand van zaken van uw IT, leggen pijnpunten bloot en geven u zo meer zekerheid en concrete acties om te komen tot verbetering.
 • Beveiligingsstrategie
  Op basis van de ISO27001 of NEN7510 normering helpen we u bij het opzetten van een effectieve beveiligingsstrategie.

 • Volwassenheidsmetingen
  We voeren volwassenheidsmetingen uit om het huidige en geambieerde niveau van uw informatiebeveiliging in kaart te brengen.
 • Risico's en controls
  Wij brengen risico’s in kaart rondom uw applicaties en toetsen bijvoorbeeld de belangrijkste (geautomatiseerde) controls, interfaces en contracten met leveranciers.
 • AVG
  We informeren u graag over de aspecten van de Europese privacywetgeving die relevant zijn voor uw organisatie.

>75

Jaar ervaring

Ons team heeft volop ervaring in de IT-wereld.

1 en 0

Méér dan cijfers

Wij maken IT begrijpelijk en menselijk.

20%

Jaarlijkse groei

Steeds meer organisaties zoeken IT-zekerheid.

Onze IT-audits

Ieder jaar voeren we voor organisaties de jaarrekeningcontrole uit en dat doen we ook op het gebied van IT. Wij helpen met het uitvoeren van IT-audits en data-analyses, dossierreviews, training en on-the-job coaching van accountants en (junior) IT-auditors. We gaan praktisch om met de dilemma’s waar u bij controles tegenaan kunt lopen.
De speciale audits die we uitvoeren, hebben betrekking op DigiD, VIPP, ISAE3402, SOC2 en Richtlijn 3000. Wij ondersteunen bij de voorbereiding en begeleiding van een certificeringsaudit of voeren het complete onderzoek zelf uit. Ook ondersteunen we interne auditafdelingen.
Bjorn Kempkes

“In geval van mogelijke planningsissues of veranderingen wordt snel geschakeld om ervoor te zorgen dat het toch voor elkaar komt. Dit doet Qconcepts zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit."

Bjorn Kempkes

manager internal audit bij CCV

Bekijk deze case

Data-analyse

Bij Qconcepts is analyse van de data inmiddels onderdeel van de jaarrekeningcontrole. We analyseren bijvoorbeeld de bankbetalingen van de klant via de applicaties die het afgelopen jaar zijn gebruikt.
Zo sporen we fraude op, ontdekken we dubbele betalingen of kijken we met extra aandacht naar betalingen naar hogere risicolanden. Hoe diepgeworteld de vraag of de kwestie ook zit, samen komen we tot een maatwerkoplossing.
 

Meer weten over IT-audit?