Jaarrekening

Wijzigingen opbrengsten-verantwoording & onderhanden projecten

1 min lezen

Sanne Huijbers

Sanne Huijbers  -  donderdag 18 november 2021

Eind 2020 heeft de Raad voor de Jaarverslaggeving nieuwe richtlijnen voor de verslaggeving van opbrengsten (RJ-Uiting 2020-15) uitgebracht. Wij zetten de belangrijkste wijzigingen voor u op een rij.

Download de publicatie ‘Wijzigingen opbrengstenverantwoording en onderhanden projecten’ 

Heeft u het effect op uw onderneming in beeld?

Het is van belang tijdig in kaart te brengen wat de invloed van de wijzigingen op uw onderneming is. Voor sommige organisaties is de impact beperkt, terwijl de wijzigingen bij andere organisaties leiden tot een andere bepalingsmethodiek en/of timing van het moment van opbrengstenverantwoording.

Wat verandert er?

De nieuwe richtlijnen wijzigen op diverse onderdelen de verwerking van opbrengsten. Daarnaast bevatten de nieuwe richtlijnen voor diverse onderwerpen nadere guidance. Voorbeelden hiervan zijn het onderscheiden van prestatieverplichtingen, het verstrekken van garanties en het verwerken van opbrengsten uit licenties.

Vragen of meer informatie?

Neemt u contact op met Martijn Boelhouwers of Sanne Huijbers  voor meer informatie over deze publicatie. Ook staan zij u graag te woord als u vragen heeft over andere verslaggevingsvraagstukken (RJ/IFRS) inclusief Titel 9 BW2.

Sanne Huijbers
Sanne Huijbers

Sanne houdt zich binnen Qconcepts bezig met de audit kwaliteit, en is verantwoordelijk voor Vaktechniek & Compliance.

Mail Sanne
Blijf in ontwikkeling met ons
Komt u even kijken?