Referentie

Nature's Pride

Fred van Heyningen is CEO van Nature’s Pride: 

“Bij Qconcepts staat de klant centraal. Ze geven ons de mogelijkheid om onze samenwerking flexibel bij te sturen."

Waarom heeft u gekozen voor Qconcepts?

“We werkten al een aantal jaar prettig samen met Marc. Hij verbindt zich echt aan onze organisatie; hij zorgt ervoor dat het team hem vertrouwt en hij de cultuur begrijpt. Toen hij vertelde over te stappen naar Qconcepts, was het voor ons een logische keuze om ook over te stappen. We kenden Qconcepts nog niet, maar vertrouwden op Marcs oordeel. Inmiddels hebben we ervaren dat het een goede beslissing is geweest.

Bij Qconcepts staat de klant centraal, niet een verdienmodel. Onze organisatie is volop in verandering en Qconcepts geeft ons de mogelijkheid om onze samenwerking flexibel bij te sturen. Wat ik daarnaast waardeer is dat er wordt gewerkt met senior professionals. Zij kunnen draagvlak creëren, zich verdiepen in mensen en toch zonder professionaliteit te verliezen de opdracht goed uitvoeren.”

Waar helpt Qconcepts Nature's Pride bij?

“We zijn al een aantal jaren bezig in een traject om een nieuw ERP-systeem te implementeren. Het oude systeem heeft te lage capaciteit voor onze organisatie en te weinig mogelijkheden om data te verzamelen en te benutten. Overstappen naar dit nieuwe systeem met veel meer mogelijkheden heeft veel voeten in de aarde.

Marc hielp ons eerst met quality assurance en heeft nu de rol van projectleider op zich genomen. We zijn erg tevreden over zijn begeleiding: de go-live is eindelijk in zicht en we kunnen nu meer collega’s gaan betrekken. Marc krijgt het voor elkaar om ondanks de beperkingen rondom COVID, betrokken te blijven bij alle relevante stakeholders. Een knappe verdienste.”

Zijn er bijzonderheden in het traject?

“Uiteraard denk ik dan aan de situatie rondom COVID. Enerzijds is dit positief, omdat medewerkers veel meer vanuit huis werken is procesmatig werken belangrijker dan ooit. Immers, Zeker als je niet naast elkaar zit, moet je op het proces en het systeem kunnen vertrouwen om te weten wat de collega in het proces voor je heeft gedaan, en na je gaat doen. Dat zal de implementatie van het ERP-systeem zeker ten goede komen.

Maar de negatieve kanten van COVID en het thuiswerken moeten ook worden benoemd. Niet alleen de moeilijkheden om interne verbondenheid te houden, maar zeker ook de rem op innovatievermogen. Dat is een sectoroverstijgend probleem. Wij zien dat als mensen via een beeldscherm in gesprek zijn, het makkelijker is om een oplossing uit te stellen en geschillen niet te overbruggen. We moeten als ondernemend Nederland nú nadenken hoe we zo snel mogelijk in actie komen en innovatie weer op gang brengen.”

Over Nature's Pride

Nature's Pride is leverancier van eetrijp fruit, exoten, bessen en off-season groenten & fruit uit meer dan 70 landen. De organisatie groeit jaarlijks 10 tot 15% en is daarmee een koploper in de sector.

Fred van Heyningen: “We willen bij Nature’s Pride iedere dag hoge kwaliteit leveren en onze partners én afnemers daar inzicht in geven. Daarbij is het verkrijgen en goed interpreteren van data van groot belang."

Marc-Zoeter

Sparren met het team van Nature's Pride?

06 - 20 60 24 48 Mail Marc Zoeter