Mark Schilstra en Arnoud Albada - BNP Paribas Securites Services
Referentie

BNP Paribas Securities Services

Mark Schilstra is Country Head the Netherlands and Nordics bij BNP Paribas Securities Services:

“Door onze samenwerking met Qconcepts kunnen wij ons steeds meer richten op onze core activiteiten.”

Mark Schilstra en Arnoud Albada - BNP Paribas Securites Services
Waarom heeft u gekozen voor een samenwerking met Qconcepts?
“We zitten in een sector waarin bedrijven zich steeds meer op hun eigen core activiteiten willen richten. Hierdoor ontstaat een steeds bredere trend van outsourcing van niet core activiteiten aan- en partnerships met andere partijen. Dat betekent bv voor asset managers dat zij zich puur willen richten op vermogensbeheer en operations outsourcen naar een custodian. Dit betekent tevens voor de custodian dat zij zich willen richten op effectenbewaarneming en administratie terwijl zij HR gerelateerde taken uitbesteden.

Van belang is hierbij het vertrouwen in elkaar. Weliswaar besteed je bepaalde taken uit, maar dat kwijt je niet van je verantwoordelijkheden. Dus vertrouwen in een partner waarbij je weet dat je samen tot optimale resultaten kunt komen.

De samenwerking tussen Qconcepts en BNP Paribas Securities Services is een voorbeeld van deze trend.”
 
Waar helpt Qconcepts uw organisatie bij?

“BNP Paribas Securities Services is momenteel hard aan het groeien. Bestaande klanten brengen additionele business bij ons onder, terwijl we daarnaast veel nieuwe klanten winnen. Dit heeft de afgelopen 2 jaar gezorgd voor een continue double digits growth in assets tot bijna 600 miljard assets onder custody en administration en bijna 100 mrd assets under depositary. Met deze groei aan assets is er ook behoefte aan extra medewerkers.

Meestal is de groei door vast personeel te absorberen, maar soms is er tijdelijk personeel nodig om een bepaalde piek op te vangen. Hiervoor werken we graag samen met Qconcepts omdat ze bewezen goede kandidaten hebben aangeleverd.

Daarnaast werken we in een sector met toenemende wet- en regelgeving en continu wijzigende rapportage verplichtingen aan onder andere toezichthouders. Daardoor hebben we geregeld gespecialiseerde staff nodig om een bepaalde nieuwe wet of verplichting te implementeren in onze portfolio administratie systeem (SimCorp Dimension). Ook hierbij rekenen wij op de toegevoegde waarde van Qconcepts.”

Wat valt positief op aan de samenwerking met Qconcepts?

“De mensen van Qconcepts zijn professionals. Ze hebben goede kennis van het systeem waarmee we werken en bieden toegevoegde waarde bij het doorvoeren van veranderingen. Ook kunnen zij goed samenwerken met het vaste personeel.” 

Over BNP Paribas Securities Services

BNP Paribas Securities Services is een wereldwijde specialist in multi-asset services met als drijfveer het helpen van onze klanten met het waarmaken van hun ambities, zowel op het gebied van beleggen als op dat van grensoverschrijdende distributie. We bieden geïntegreerde oplossingen voor alle deelnemers aan de beleggingscyclus: verkoopzijde, koopzijde en emittenten.

Arnoud Albada-1

Sparren met het team van BNP Paribas Securities Services?

06 - 30 85 17 00 Mail Arnoud Albada