Q'er in de spotlight

Slim werken, het goede doen en samen lol maken, zegt Paul

3 min lezen

Redactie

Redactie  -  dinsdag 13 april 2021

Slim werken, het goede doen en samen lol maken, zegt Paul. Deze maand is Paul van Roosmalen aan het woord. Paul is aangenaam verrast door de slimme en kwalitatieve manier van werken en dat er volop ruimte is om het samen leuk te hebben.

Wie ben je?

Ik ben Paul van Roosmalen, 28 jaar, Brabander, sportfanaat en liefhebber van de blockchain technologie achter cryptocurrency. Ik ben een audit professional met iets meer dan 5 jaar ervaring binnen de accountancy en bezig met mijn RA-traject. In 2016 ben ik gestart bij EY en sinds januari 2021 werk ik bij Q-Concepts.

Wat doe je bij Q?

Bij Q ben ik senior associate en voer ik audits uit. Mijn klanten zijn vooral (groot) MKB bedrijven, van productiebedrijf tot dienstverlener. Ik heb een voorliefde voor MKB omdat de communicatielijnen korter en meer persoonlijk zijn in vergelijking met grotere bedrijven. Daarom ben ik blij dat Q mij vroeg welke klantenpakket ik wilde hebben. Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken.

Hoe bevalt de start?

De start bevalt heel goed en veel beter dan ik had verwacht. Om heel eerlijk te zijn, was ik sceptisch. In het sollicitatieproces hoorde ik veel dingen die me aanspraken. Maar ik had moeite om het te geloven. Nu ik ben gestart, heb ik toch regelmatig een momentje van “f…, het klopt ook nog”. Ik merk dat Q een kwalitatieve manier van werken heeft, minstens zo goed als ik gewend was. De vastlegging is alleen anders. Het auditdossier van Q biedt het beste van alle werelden, kennis vanuit meerdere kantoren is gebundeld in 1 aanpak. En niet alles is voorgeschreven, daardoor heb ik meer vrijheid zelf te bepalen hoe ik een controle uitvoer. De vrijheid daagt me wel uit om zelf goed na te denken. Ik merk dat ik nu dagelijks bezig ben met vragen als ‘hoe pak ik een controle aan, wat leg ik vast, waarom leg ik het vast en hoe leg ik het vast’. Dat zorgt ervoor dat ik bevindingen niet voor de bühne vastleg maar omdat ik en mijn team de overtuiging hebben dat het zo klopt en hoort.

Verder merk ik dat Q een slimme manier van werken heeft. Zo worden bankafschriften automatisch aangesloten en omgezet naar Power BI. Dat geeft de klant veel inzicht en mij de ruimte om op de analyse en het contact met de klant te zitten in plaats van dat ik tijd kwijt ben met gegevensverzameling.

En een kwartje dat nu ook is gevallen: Q is mensgericht. Er wordt naar mij geluisterd, als mens en als professional, ook al ben ik net begonnen. Er is gezelligheid in de teams, mensen werken graag met en voor elkaar. En bij Q gaat het leveren van kwaliteit niet om uren maar om kennis van zaken en een persoonlijke aanpak. Betrokkenheid noemen ze dat bij Q. En de gesprekken met collega’s hoeven niet altijd over werk te gaan. Het was de menselijke maat waar ik naar op zoek was en die ik hoopte te vinden. Ik ben dus heel blij met de overstap.

Meer weten over Paul of Q?

Wil je meer weten over Paul of Q-Concepts, bel dan met Paul op 06-82888202 of Clemens van der Werf op 06-13841010. Wil je onderzoeken of Q wat voor jou is: neem dan ook contact op met Clemens. Hij brengt je in contact met het juiste teamlid. En weet: wij nemen doorlopend mensen aan. Wij streven namelijk naar ruimte in de planning. En wij geloven dat goede mensen het verschil maken en dat het werk dan vanzelf volgt. Je kan dus het hele jaar door contact met ons opnemen.

Over Q-Concepts

Werken met senior audit professionals, focus op kwaliteit, focus op welzijn, de mens centraal, werken zoals je wil, stimuleren van persoonlijke- en teamontwikkeling, groei kan in de breedte, diepte of hoogte, informele sfeer, korte lijnen, geen hiërarchie, werken vanuit respect en begrip, hechte en zelfsturende teams (wij in plaats van ik), extra inzet is vrijwillig, auditors kunnen ander werk doen, zoals interim finance opdrachten. Zo heb je meer tijd en plezier zonder in te leveren op uitdaging en arbeidsvoorwaarden.

Q-Concepts groeit met 20 tot 30% per jaar, wij zijn een top 20 kantoor in audit, met 115 Q-ers en 5 vestigingen (Den Bosch, Rotterdam, Sittard, Arnhem en Amsterdam). De meeste audit- en interim finance klanten zijn actief in de sectoren: MKB (o.a. retail, food, fashion, productie en handel), healthcare, woningcorporatie en non-profit (o.a. stichtingen, verenigingen en gemeenten).

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie