Q als werkgever

Veelgestelde vragen en ons antwoord

Als accountant en financieel adviseur wil je natuurlijk alles tot in de details weten. Logisch. Vandaar dat we de meest gestelde vragen op een rij hebben gezet. Met de antwoorden eronder.
Wat maakt Q nou écht anders?
Ervaring en onze werkwijze. Onze collega’s hebben gemiddeld zo’n 12 jaar ervaring in accountancy en advies. Met andere woorden, we weten precies waar we mee bezig zijn. Daar komt bij dat we:
 • werken in zelfstandige teams.
 • vastberadenheid om kwaliteit te leveren combineren met een gezonde dosis vrijheid.
 • een streep zetten door hiërarchie. Iedereen is gelijk en zo bundelen we onze krachten.
Hoe ziet ‘werken zoals je wilt’ eruit in de praktijk?
Je geeft zelf aan waar jouw wensen en ambities liggen. Denk aan de sector, welke opdrachtgever, hoeveel reis- of werktijd, de rol binnen het team en ga zo maar door. We denken graag met je mee!
 
Hoe zit het met overwerken en jullie busy season?
Goed om te weten: je bepaalt zelf hoeveel, wanneer en waar je werkt. In de praktijk werken we gemiddeld zo’n 41 uur per week. Hoeveel jij werkt hangt dus af van jouw wensen en beschikbaarheid. We gaan sowieso uit van een realistische planning die je maakt samen met het team. Zo blijft er genoeg ruimte over voor een studie, je gezin en andere zaken die je belangrijk vindt. Zelfs tijdens het busy season.
 
Wat is een senior professional model en hoe werkt het?
In het kort: onze opbouw wijkt af van een standaardkantoor. Bij Qconcepts werken voornamelijk ervaren professionals, dus iedereen kent het vak tot in de kleinste details. Dat verhoogt onze kwaliteit van de controle én de samenwerking. Klanten noemen ons ook wel een critical friend. We durven namelijk onze rol te pakken terwijl we met de klant meedenken.
 
Passen minder ervaren mensen in het senior professional model?
Ja. Sterker nog, onze professionals vinden het juist leuk om anderen te begeleiden. We hebben veel kennis in huis en pakken allemaal een stuk van de uitvoering op. Laat ons weten wat je graag wilt oppakken. Dan helpt een deskundige begeleider je bij het hele proces. “Ik ben bij Q een betere accountant geworden” hoor je regelmatig op de werkvloer.
 
Moet je als senior professional alleen met het dossier bezig zijn?
Minder assistenten betekent natuurlijk dat je meer in het dossier zit. En dat is extra mooi meegenomen, want je weet precies wat er speelt. Zo lever je juist kwaliteit. Daar komt nog bij dat we goed kijken wat we zelf doen en wat we bij de klant neerleggen. Daarnaast gebruiken we moderne tools, zoals robotisering van testwerk, om nóg betere kwaliteit te leveren.
 
Wat betekent slim werken bij Qconcepts?
Wij geloven in de kracht van data-analyse en het automatiseren van handwerk. Bijvoorbeeld met ons systeem genaamd RobotX. Hier worden alle boekingen en stamgegevens aan elkaar gekoppeld. Het resultaat?
 • Meer diepgang in de controle en meteen inzicht in de uitzonderingen en analyses.
 • Snel, gemakkelijk en direct toegankelijke informatie via een dashboard.
 • Geen extra financiële administratieve werkzaamheden.
Hoe zit het met mijn begeleiding?
Iedereen krijgt een mentor. Je maakt samen een jaarplan en bekijkt vervolgens waarmee je aan de slag gaat. Ook jouw andere collega’s staan altijd voor je klaar. Van het delen van (positieve) feedback tot het bedenken van oplossingen bij lastige vraagstukken. En de verantwoordelijke voor een controle? Die collega noemen we ook wel onze jobcoach. Deze collega:
 • zorgt voor de begeleiding tijdens het uitvoeren van een opdracht.
 • bekijkt hoe jouw inzet is geweest tijdens een audit. Wat ging goed en wat kan beter?
 • denkt met je mee over hoe je blijft groeien als accountant of financieel adviseur.
Hoe kan ik me bij jullie ontwikkelen?
Op verschillende manieren. We zetten ze voor je op een rij, want je krijgt:
 • begeleiding van je mentor, jobcoach en natuurlijk jouw team.
 • alle vrijheid om binnen het team aan te geven wat je graag wilt oppakken.
 • de kans om nieuwe dingen op te pakken. Bijvoorbeeld extra taken of trainingen verzorgen.
Hoe ziet jullie opleidingsprogramma eruit?
Jouw leerbehoefte is ons uitgangspunt. Voor registeraccountants starten we met het PE-portfolio en andere Q-collega’s met het jaarplan. Wat je allemaal mag verwachten? Vaktechnische overleggen, intervisies, consultaties, trainingen on the job, workshops over leiderschap of samenwerken en nog veel meer. Die volg je via een e-learningtraject of masterclass.
 
Hoe gaat Q met studie om?
Wil je colleges volgen? Dat regelen we. De helft is dan in jouw eigen tijd en de andere helft betalen wij. 50/50. We stemmen jouw planning af op jouw studiebehoefte. En tijdens zo’n studie staan onze 10 ervaren praktijkbegeleiders ook voor je klaar. Extra goed om te weten: heb je een studieschuld vanuit jouw werkgever? Die nemen we over.
 
In welke sectoren werkt Q en wie zijn jullie klanten?
We zijn een sectorspecialist. Kortom, we werken voor én met klanten binnen het middelgrote en grote MKB. Van retail tot food, fashion, agro, diensten, productie, handel en non-profit. Ook zijn we gespecialiseerd in zorginstellingen (healthcare) en woningcorporaties (tot 5.000 eenheden). Welke sector past het best bij jou?
 
Ik wil graag overstappen naar business- of zzp-werk. Waarom is het dan toch handig om met Qconcepts contact op te nemen?
Simpel. Bij Qconcepts doen we het even anders dan je gewend bent. Denk aan het:
 • werken met veel ervaren professionals.
 • zelf bepalen waar jij de focus op legt als accountant, financieel adviseur of allebei.
 • uitgebreide leer- en ontwikkelingspakket. Van een mentor tot je beschikking tot het volgen van masterclasses.
 • werken zoals jij wilt. Zonder dat je daar iets voor in hoeft te leveren.
We laten je zien dat audit en financieel advies leuk en inspirerend zijn. Beloofd. En bij twijfel: bel Clemens van der Werf. Hij is onze expert rondom leren, ontwikkelen en een loopbaan bij Qconcepts.
 
Hoe kom ik in contact met Qconcepts?
Op onze contactpagina vind je alle namen en contactgegevens.
Marleen-300

Staat jouw vraag er niet bij?
Neem contact op met Marleen.

06 - 206 51 958 marleen.van.dreumel@qconcepts.nl
Voorkeur - Q-concepts_Anne_2281

Werken zoals je wilt

Zelf bepalen hoe, wanneer en hoeveel je werkt. Met interim-, advies- en/of auditopdrachten. Vertel ons waar jij je het meest thuis in voelt. Dan maken wij het mogelijk.
Zo regelen we dat