Vergroot je werkgeluk
met onderzoek & inspiratie

Onderzoek & inspiratie

Qconcepts doet jaarlijks onderzoek naar werkgeluk. Download of lees meer over ons onderzoek naar werkgeluk onder audit- en finance professionals en consultants met kennis van investment management, data science en ESG.

Onlangs hostten wij een inspiratiesessie met Thijs Launspach. Thijs is psycholoog, schrijver en (TEDx)spreker. Hij geeft zijn kijk op werkgeluk en wat je kan doen om dat te bereiken. Zaken die ook voorbij komen: hoe blijf je mentaal gezond en hoe ga je effectief om met stress en zorgen.

Kijk de sessie terug

 

HubSpot Video
thijs-launspach-s

"Hoe blijf je mentaal gezond in onzekere tijden en hoe ga je effectief om met stress en zorgen? Niet alleen gaan we hier dieper op in, ook deel ik mijn favoriete tips en tricks op het gebied van stress, thuiswerken en voor jezelf zorgen."

Thijs Launspach

Psycholoog, trainer en bestsellerauteur

Zijn we gelukkig?

In 2023 gaven audit- en finance professionals hun werkgeluk een 7,2, net zoals vorig jaar. Hiernaast gaven ze aan dat drie punten het meest bepalend zijn voor hun werkgeluk: balans werk-privé, cultuur & sfeer en je gewaardeerd voelen.
betrokken_RGB diap-1
Balans & cultuur
De top-3 die het werkgeluk bepaalt bevat dit jaar 2 nieuwe topics: balans werk-privé en cultuur en sfeer. Opvallend is dat werkgeluk meer wordt bepaald door werkomstandigheden dan door arbeidsvoorwaarden.
Ondernemend icon
Waardering
De waardering van de ontwikkelingsmogelijkheden scoort een 7,8, een fractie lager dan vorig jaar. Is er een verband tussen het werkgeluk en verloop? Ja, zo lijkt het. 38% overweegt een andere baan. 
zelf verantwoordelijk_RGB diap
Baanwissel
De top-3 redenen voor een baanwissel: arbeidsvoorwaarden, waardering en plezier, werkomstandigheden (werkdruk). Opvallend is de stijging van de arbeidsvoorwaarden van de 3e naar de 1e plek.

Download de resultaten van het onderzoek Werkgeluk, editie 2023

In gesprek over
jouw werkgeluk?