Nieuws

Werkstress omlaag, werkgeluk voorop bij het team van Maarten

1 min lezen

Redactie

Redactie  -  dinsdag 14 november 2023

Maarten Verbakel is kersverse teamcaptain van één van de teams in Den Bosch. Sinds de start van dit boekjaar is Maarten teamcaptain en heeft zich daarmee toegewijd aan de zorg voor het welzijn van zijn team. Uit de periodieke enquête, de Q-Happiness Barometer (QHB) is gebleken dat hij en zijn team, hun werkgeluk waarderen met een indrukwekkende score van 8,3.


De QHB is één van de tools bij Qconcepts die alle collega's betrekt bij het meten van werkstress, planning, teambetrokkenheid en leiderschap, en overkoepelend geluk. Het is niet alleen een cijfer; het is een graadmeter voor de gezondheid van en tevredenheid binnen het team.

Focus op werkgeluk

Maarten, die al mentor was van vijf teamleden, nam de rol van teamcaptain op zich met een sterke overtuiging: "Ik geloof er sterk in dat wanneer je focust op werkgeluk, door intrinsieke motivatie de kwaliteit wordt geleverd die het maatschappelijk verkeer van ons verwacht," stelt Maarten.

Voor Maarten persoonlijk betekent werkgeluk flexibel kunnen werken, inhoudelijke uitdaging vinden en een aangename samenwerking met het team en de klant ervaren.

Om het nieuwe boekjaar krachtig te beginnen stelde het team gezamenlijk doelen op, verdeeld over de vier pijlers van Qconcepts: mensen, kwaliteit, markt en organisatie. Het kernpunt van deze doelen is het streven naar een fijne samenwerking, niet alleen binnen het team maar ook met de klant. Dit wordt periodiek getoetst via surveys, waarbij het team niet alleen een 100% respons behaalde op de laatste QHB, maar ook het hoogste cijfer binnen de hele organisatie. "Ik vind het mooi als iedereen in zijn kracht kan werken. Zo creëer je plezier, en daar heeft iedereen baat bij," voegt Maarten toe met een glimlach.

Meer weten? 

Wil je meer weten over Qconcepts, neem dan contact op met Maarten via 06-10175006 of maarten.verbakel@qconcepts.nl, of met Thijs van der Schans via 06-30366989 of thijs.van.de.schans@qconcepts.nl

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie