Q'er in de spotlight

Q’er in de spotlight Rephendry: “Van fascinatie voor cijfers in groep 8 tot loopbaan in accountancy”

3 min lezen

Redactie

Redactie  -  dinsdag 13 februari 2024

Rephendry Amsterdam | 25 jaar | Spijkenisse | roadtrips | reizen| voetbal | golf | motorrijden | verliefd & verloofd | 3 jaar werkzaam in accountancy | 2 jaar Q’er

Maak kennis met Rephendry

Onze gedreven Senior Associate uit Spijkenisse met een passie voor cijfers, voetbal, golf, motorrijden en niet op zijn minst: zijn verloofde. Hij deelt zijn reis in de accountancy met ons. Rephendry: “Als kind droomde ik van een carrière als profvoetballer, geïnspireerd door mijn broer. Dat nam niet weg dat ik in groep 8 een enorme fascinatie kreeg voor cijfers. Diezelfde grote broer tipte toen dat een andere carrière, namelijk die in de accountancy, misschien wel wat voor mij was. En dat is de weg die ik ben ingegaan.”

Van voetbaldromen naar financiële passie

“Na groep acht doorliep ik natuurlijk eerst mijn middelbare school. Daarna zette ik de logische stap in die richting met mijn MBO-opleiding financiële administratie. Toen was het tijd voor de vervolgstap aan de Hogeschool Rotterdam, want ik had de smaak te pakken. Rekenen en verwerken van gegevens ging me altijd al goed af, nu kon ik het combineren met het leggen van verbanden en ontdekken hoe organisaties werken en presteren.”

Qer-in-de-spotlight-Rephendry-Amsterdam-4

Van opleiding naar carrière

“Via mijn schoonvader kreeg ik de kans om mijn eerste stap in de accountancy te zetten. Hij hielp een passende vacature te vinden waar ik met mijn niveau 4-opleiding aan de slag kon en tegelijkertijd de mogelijkheid kreeg om te leren en mijn talenten te ontdekken. Hier kon ik niet alleen groeien van financiële administratie naar accountancy, maar ontdekte ik ook de audit, waar met name de afwisseling in werklocaties mij ontzettend aansprak. En eerlijk is eerlijk, op die leeftijd vond ik ook de bijbehorende leaseauto een leuke extra.

Tijdens mijn HBO-opleiding leerde ik Q kennen. Wat me het meest aansprak waren het feit dat ik als audit trainee kon samenwerken in een team ervaren professionals en de informele cultuur. Dat merkte ik al tijdens het sollicitatiegesprek en dat werd alleen maar bevestigd toen ik daadwerkelijk aan de slag ging. Ik ben erg warm ontvangen en kreeg daadwerkelijk de goede begeleiding om mezelf verder te ontwikkelen. Oh, en de klanten die vanuit Rotterdam worden bediend, zijn ook erg gaaf. Het gaf me de kans om te werken voor grote havenbedrijven en BVO’s.”

Qer-in-de-spotlight-Rephendry-Amsterdam-5

Cultuur in- en extern voelbaar

“Mijn team en ik bereiden ons goed voor op het aankomende drukke seizoen. Projectmanagement en goede communicatie zijn hierin sleutelwoorden. Daarbij helpt het dat we als team een sterke band hebben opgebouwd en ook tussen de verschillende teams en locaties goed samenwerken. Ongeacht het kantoor waar je werkt, is er altijd iemand die tijd maakt om je vragen te beantwoorden en te helpen. Je bent echt onderdeel van de Q-familie. En dat straalt positief uit naar onze klanten, waardoor zij dit ook ervaren.

Toekomst in audit

“Als kersverse Senior Associate – ik heb promotie gemaakt in oktober 2023 – is mijn rol zorgen voor mijn collega's, werkdruk ontlasten, en een goede werksfeer stimuleren. Ik geloof in de teamactiviteiten die we buiten werktijd om met elkaar organiseren, dit draagt bij aan het verdiepen van de band die we al met elkaar hebben!

De komende jaren wil ik graag verder groeien in mijn rol. Daarbij wil ik natuurlijk mijn team ondersteunen, maar ook meer zelfstandigheid krijgen. Ik zie mijn toekomst bij Qconcepts rooskleurig tegemoet, met groei in mijn huidige rol en voortdurende ontwikkeling. Voor mij is Qconcepts niet alleen een werkgever; het is een betrokken werkplek waar ik mezelf kan zijn.”

Meer weten?

Ben jij geïnspireerd door Rephendry's verhaal en op zoek naar een betrokken en stimulerende werkomgeving? Qconcepts Rotterdam verwelkomt graag nieuwe leden in hun teams. Of je nu jezelf wilt ontplooien binnen het boeiende vakgebied van audit of anderen wil helpen deze groei mogelijk te maken, aarzel niet om contact op te nemen met Rephendry (rephendry.amsterdam@qconcepts.nl) of Marleen (marleen.van.dreumel@qconcepts.nl) en ontdek de mogelijkheden om jouw carrière en persoonlijke groei een nieuwe impuls te geven bij Qconcepts.

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie