Q'er in de spotlight

Maarten: "Bij Q kan ik werken buiten mijn comfortzone"

3 min lezen

Redactie

Redactie  -  dinsdag 24 mei 2022

Maarten Verbakel | 30 jaar | RA | M&A | Audit | samenwonend | Voetballer (ASV’33 en Dublin University AFC)| PSV supporter | Reiziger met voorliefde voor Ierland | 7 jaar actief in accountancy | eigen Ierse pub gemaakt | Teamplayer

Deze maand zetten we Maarten Verbakel in de spotlight. Maarten is als ZZP’er in aanraking gekomen met Qconcepts en sinds 1 oktober vast in dienst. “Ik had redelijk snel in de gaten dat ik het naar mijn zin had bij Q. Hoe de mensen met elkaar omgaan en de onderlinge ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit past bij mij”.

Lang geleden wist Maarten al wat hij wilde worden: groenteboer.

Dat zit in de familie want drie ooms zijn werkzaam in de agrarische sector als tomatenkweker, groenteboer en director R&D bij een zaadveredelingsbedrijf voor bloemen. En hoewel hij gedurende zijn studie veel heeft gewerkt als groenteboer op het veld en in de winkel, is hij uiteindelijk toch geen groenteboer geworden. Wel heeft Maarten met zijn kennis over de tuinbouw bij Qconcepts dé klanten gevonden die passend zijn bij zijn interesses. Zo werkt hij nu in de agrarische sector voor een aardbeienteler, chrysantenteler en een zaadveredelingsbedrijf voor bloemen. Dankzij zijn kennis over die sector kan hij goed connecten met de CFO’s van die bedrijven.

DSC00082 bar
Maarten werkte eerst als ZZP’er, en Qconcepts was een van zijn klanten.

“In november 2020 had ik mijn KVK-nummer aangevraagd en ben ik officieel mijn eigen bedrijf begonnen. Ik had er zin in om na jaren accountant in loondienst te zijn geweest, voor mezelf te beginnen. Dit was een spannende tijd! Qconcepts was een van mijn eerste klanten en ik had veel zin om aan de slag te gaan. Wat ik niet had verwacht gebeurde wel: Ik werd zo goed onthaald en ik had zo’n goede klik met de collega’s op de opdracht dat ik me wilde verbinden aan deze organisatie. Per 1 oktober 2021 ben ik weer in loondienst en trots werknemer bij Qconcepts.

Ook met de partners van Q voelde Maarten direct een klik: “De partners willen graag vooruit, zijn proactief, zijn mensgericht en kijken naar wat de beste toekomst is voor Qconcepts. Zij hebben de focus op de mensen zelf, luisteren naar de wensen en bewegen daarin mee. Nog voordat ik het zelf aangaf, vroegen zij wat ik zou willen doen.”

“Qua type klanten en werkzaamheden mag je bij Q zelf aangeven wat je leuk vindt.”

De wens van Maarten om ook internationaal te werken is in vervulling gegaan

“Ik ben actief binnen het AGN-netwerk. Een internationaal netwerk dat zorgt voor samenwerking tussen verschillende disciplines over de gehele wereld. Daarnaast voer ik de audit uit bij een exploitant van vliegtuigen en helikopters die opereert in Brazilië.”

Maarten voert ook Due Diligence onderzoeken uit, een dienst waarbij de kopende partij Qconcepts inschakelt om de financiële situatie van de verkopende partij te beoordelen: “Erg leuk om te doen, omdat het een kans is op een andere manier naar de cijfers van bedrijven te kijken dan met audit. Deze inzichten helpen me ook weer met mijn audit-werkzaamheden.”

Maartens passie: buiten zijn comfortzone werken.

“Gelukkig biedt Q genoeg momenten waarop dit werkelijk gebeurt. Ik houd ervan om dingen uit te zoeken en om verschillende culturen te leren kennen. Ik werk om te leven en niet andersom. Dat past goed bij de mentaliteit van Q dat je mag werken zoals je wilt en dus geen overuren hoeft de draaien. Ik heb ruimte voor mijn privé leven.”

DSC00166_

Q ziet mensen als haar core business. Die blik bevalt me goed, dat past ook bij mij.

"Ik vind het mooi dat men hier begrijpt dat mensen tijd kosten en tijd verdienen. Dat uit zich ook in de cultuur; er is een bepaalde aantrekkingskracht waardoor mensen graag bij Q willen gaan werken. In combinatie met het werken zoals je wilt, wat ook echt gebeurt bij Q, werkt dat heel fijn. Je werk wordt aangepast op je persoonlijke interesses en je voorkeuren. Mensen gaan in gesprek met je over wat je wilt doen en zorgen ervoor dat je dat ook mag gaan doen. Q past een mouw aan wie je bent en hoe je bent en wat jouw ambities zijn. Daardoor ga je doen wat je wilt doen bij Q.“


Heeft dit interview je interesse gewekt

Kom dan eens kennismaken bij Q. Je kunt daarvoor contact opnemen met Maarten via maarten.verbakel@qconcepts.nl of +31 6 10175006.

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie