Q'er in de spotlight

Jurnelis: “Team Limburg werd mijn tweede familie”

3 min lezen

Redactie

Redactie  -  woensdag 6 december 2023

Jurnelis Martis | 29 jaar | Sittard | steden bezoeken | fitness | uit eten | softball | 1 jaar werkzaam bij Q | 4 jaar werkzaam in accountancy

Al langere tijd wilde Jurnelis de overtocht maken van Curaçao naar Nederland. Maar hoe? Gelukkig legden de managers van het accountantskantoor waar zij op Curaçao voor werkte de link met Qconcepts. “Mijn droom werd alsnog werkelijkheid! Ook al woonde er al familie in Limburg, toch was de opstart in een nieuw land best lastig voor me. Team Limburg ontving mij met open armen en werd zo een beetje een tweede familie”, vertelt Jurnelis.

Van Curaçao naar Nederland

“Al op jonge leeftijd viel op dat ik goed was met cijfers en informatie. Mijn moeder werkte voor de bank, dus een carrière in finance lag voor mij voor de hand. Aan de hand van een beroepentest koos ik mbo-opleiding tot administrateur op Curaçao. Tijdens mijn mbo-stage besloot ik om ook de bachelor accountancy te gaan doen. Vervolgens haalde ik zelfs mijn master accountancy! 

Jurnelis-in-de-Spotlight-1

Al die jaren wilde ik graag naar Nederland. Ik heb veel gesprekken gevoerd, met familieleden en kennissen om de voor- en nadelen op een rij te krijgen. En wat mij betreft was het helder: ik wilde graag mezelf verder gaan ontwikkelen in Nederland. De stap naar audit maakte ik al in Curaçao, dus toen ik hoorde over Q is het balletje snel gaan rollen.”

Een tweede familie

"De verhuizing naar Nederland nam natuurlijk organisatorische uitdagingen met zich mee, maar veel meer impact hadden voor mij de persoonlijke kant. Ik mistte mijn familie enorm, vooral tijdens de feestdagen. Het team was gelukkig erg betrokken bij hoe ik mij voelde. Ze hielpen me om mijn weg in Nederland te vinden en hebben mijn kerst vorig jaar onvergetelijk gemaakt. Het voelt echt als tweede familie voor me.”

Verbanden leggen

“Ik vind mijn werk als auditor zo leuk, omdat ik al mijn ervaringen kan toepassen en zo snel de verbanden kan leggen tussen administratie en jaarrekening. Op dit moment controleer ik BVO’s. Ik vergelijk mijn werk wel eens met het kijken naar een voetbalwedstrijd. Wanneer je niet weet wat ervoor nodig is om met een team het veld op te kunnen lopen en te scoren, dan is het lastig kwalitatief naar een wedstrijd te kijken. Wanneer je weet wat er allemaal voor nodig is om met een team tot een doelpunt te komen, zie je veel beter wat er op het veld gebeurt. Zo geldt dat ook voor administratie, jaarrekening en controle.”

Jurnelis-in-de-Spotlight-2
“Bij Qconcepts is veel ruimte voor persoonlijke en vaktechnische ontwikkeling. Zo heb ik een training afgerond tot IT Champion en staat verdieping op het onderwerp fraude op mijn planning. Ik kan nog veel doorgroeien en dat is voor mij erg belangrijk. De wereld ontwikkelt zich iedere dag, en als je dat zelf niet doet, dan blijf je achter. Hiernaast biedt Q ons de mogelijkheid om remote te werken. Zo kunnen wij bij ons kantoor in Málaga een workation houden en kan ik bijvoorbeeld vanuit Curaçao werken. Dit heb ik volgend jaar ingepland.” 

Van betaald voetbal tot varkenshouderij

“Wat ook belangrijk is voor mijn werkgeluk is het type klanten dat ik kan bedienen. Je hebt bij Q de mogelijkheid om je in het vakgebied of de sector te specialiseren dat het beste bij je past. Ik ben nu nog in de oriënterende fase en daarin voor diverse klanten aan het werk. De ene keer controleer ik de jaarrekening van een BVO en vorig jaar zelfs van een varkenshouderij! Ik heb toen de hele dag biggen geteld, omgekleed in laarzen en overal! Dat vind ik leuk; nieuwe ervaringen opdoen!”

Helemaal thuis in het team

“Ik geniet ervan om in Nederland te wonen. Er is altijd wel ergens iets te doen! Sinds kort woont mijn broer ook hier en ga ik er met hem op uit. Lekker uit eten, nieuwe steden ontdekken en naar de sportschool. Ook zit ik sinds kort bij een softbal team, waar ik veel nieuwe mensen leer kennen." 

Jurnelis-in-het-team-3

Het is dit jaar écht anders dan toen ik net in Nederland was. Toen had ik het moeilijk. Het warme onthaal van Team Limburg, waarbij ze zelfs een kerstontbijt en een kerstdiner voor mij organiseerden, zorgde ervoor dat ik me thuis voelde. In Nederland én bij Q. Ook gingen we al samen koken en maakten we een boottocht. Binnenkort gaan we met het team naar een kerstmarkt in Duitsland en volgend jaar zelfs naar De Toppers.”

Jurnelis-in-het-team-2"Iech kan zelfs een bietje Limburgs, althans ik kan het volgen: Ik had een collega uitgenodigd bij mij thuis om een bekend Curaçaos gerecht te proeven; Bonchi korá, ondertussen leerde zij me een paar typisch Limburgse uitspraken. Zo leren we steeds meer over elkaar en over onze culturen!" 

Wil jij nu ook een tweede familie vinden in jouw collega’s? Of jezelf doorontwikkelen in jouw interessegebied binnen audit? Stuur Jurnelis gerust een berichtje, of bel om kennis te maken met haar, of de rest van Qconcepts Limburg.

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie