Q'er in de spotlight

Jelmer vertelt ons: “Al win ik de loterij,  ik blijf auditen!"

3 min lezen

Redactie

Redactie  -  dinsdag 14 februari 2023

Jelmer Simonse | 24 jaar | Tilburg | vriendin | sporten | voetballen | autovakanties | zoekt graag de rust op | Sinds september 2022 werkzaam bij Q | Audit Trainee

Sinds september is Jelmer werkzaam bij Qconcepts als Audit Trainee. En al wint hij 3 miljoen in de loterij, dan blijft hij nog steeds auditen. Waarom? Dat legt hij je uit.In zijn jonge jaren wilde Jelmer eigenlijk het leger in: “Helaas waren er genoeg marechaussee officiers op het moment dat ik de middelbare school verliet, de KMA in Breda zocht enkel naar Landmacht officieren dus toen heb ik een alternatief gezocht. Zo ben ik min of meer per ongeluk in het vak gerold.” 

"Zelf was ik niet bang om de overstap te maken"

In zijn eerste ervaring met accountancy en audit ervaarde Jelmer dat de werkdruk wel erg hoog was: “In ons vakgebied is het niet gebruikelijk dat je na een korte periode van werkgever verandert. Maar waarom zou je ergens 30 jaar je tijd uitzitten terwijl je ergens anders misschien beter op je plek zit? Zelf was ik niet bang om de overstap te maken, dus ik ging op zoek naar wat ik wilde."

"Ik had al werkervaring opgedaan, maar vond mezelf nog niet klaar om bijvoorbeeld controller te worden. Via oude bekenden hoorde ik toen van Qconcepts en besloot ik het gesprek aan te gaan. Het viel me meteen op dat het bij Q om mensen draait en dat sprak me uiteraard heel erg aan. Ook heb je vrijheid om je dag in te plannen zoals je dat zelf wilt. Het geeft mij rust om niet per se van 9 tot 5 te hoeven werken.”Qer-in-de-spotlight-Jelmer-Simonse-1-webheader

"Er zijn collega’s met 2 jaar ervaring, met 25,
en alles daar tussenin"

Bij Q wordt gewerkt met het senior professional model. Jelmer legt uit hoe dit werkt: “De insteek is dat je samenwerkt met mensen die al ervaring in de audit hebben. Dit houdt overigens niet in dat er alleen maar RA’s bij Q werken: er zijn collega’s met 2 jaar ervaring, met 25, en alles daar tussenin. Hierdoor is er veel ruimte voor begeleiding en is alle kennis in huis. Door al die parate kennis is er altijd iemand in de buurt die jou kan helpen.”

“Bij Q werk je met leuke en jonge collega’s in kleine teams. Hierdoor voelt het, ondanks dat het een grote club is, heel familiair. Zo ook het contact met de partners en oprichters. Als je iets wilt, wordt alles op alles gezet om het waar te maken. Je moet het natuurlijk wél aangeven. Ik gaf aan interesse te hebben in ESG & Sustainability en werd meteen uitgenodigd om mee te gaan met Cor Pijnenburg (partner), Rien Bouman en Marc van Beek naar een internationaal congres in Brussel waar lezingen over ESG werden gegeven." 

"Los van het informele contact door de kleinere teams, zijn er ook werkinhoudelijke voordelen. Zo doen we hier niet met 8 maar bijvoorbeeld met 4 mensen een controle. Zo werk je niet aan enkele toebedeelde posten, maar controleer je de balans en een groot deel van de P&L. Op deze manier leer je veel sneller de verbanden in de jaarrekening kennen. Wat ik bijzonder vind is dat je bij ook Q de moeilijkere posten gewoon mag proberen. Wanneer je hiervoor kiest, mag je focussen op alleen die post en voer je met intensieve begeleiding de post uit!”

"Al win ik de loterij, ik blijf auditen bij Q!"

“Ik zie mijn toekomst bij Q rooskleurig in. Eerst ga ik mijn pre-master en master accountancy afronden aan Nyenrode. Dit gaat helemaal goed komen, want ik krijg hier alle ruimte voor en steun bij. En met het nieuw te openen kantoor in Malaga zie ik mezelf, na het afronden van mijn master, ook wel een jaar daar werken en wonen samen met mijn vriendin. Al zou ik morgen 3 miljoen winnen in de loterij, dan nog blijf ik auditen bij Q”, besluit Jelmer enthousiast.

Heeft dit interview je interesse gewekt?

Neem dan contact op met Jelmer via jelmer.simonse@qconcepts.nl of 06 57 50 73 74.

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie