Q'er in de spotlight

Dea: “Bij Q Rotterdam vond ik nieuwe vrienden"

3 min lezen

Redactie

Redactie  -  woensdag 11 januari 2023

Dea Mici | 31 jaar | Rotterdam | Kat, Nana van twee-en-een-half | wandelen met vrienden | Couch Surfing | lekker eten | natuur | socializen | 1,5 jaar werkzaam bij Q |  7,5 jaar werkzaam in accountancy

Vandaag staat Dea Mici in de spotlight. Dea’s verhaal start ietsjes verder weg dan menig Q’er, namelijk in Albanië. Daar besloot ze 10 jaar geleden om in Nederland, aan de Erasmus universiteit accountancy te gaan studeren. Na haar studie gaat Dea al snel aan de slag bij een Big Four kantoor waar ze na 6 jaar het gevoel kreeg niet meer op haar plek te zitten. Na de switch te hebben gemaakt naar een kleiner kantoor, waar zij niet vindt waar ze naar opzoek is, overweegt Dea zelfs om terug te verhuizen naar haar Albanië.

“Genieten van familie door te werken vanuit Albanië

Toen Qconcepts op haar pad kwam, besloot ze in NL te blijven. In het Rotterdamse team vond ze fijne collega's, die al snel vrienden werden. “Er is oog voor jouw specifieke kwaliteiten bij Qconcepts. Mijn mentor ziet al snel welke klanten bij mijn competenties aansluiten. Maar ook ziet hij het als soms de werkdruk te hoog lijkt te worden. Dan werken samen om een oplossing te vinden en de werkdruk te verminderen.” Hiernaast maakt het voor Dea een wereld van verschil dat ze flexibel is en kan werken zoals zij wil. Voor haar betekent dit dat ze vorig jaar naast het doorbrengen van de vakantie in Albanië, ook nog enkele dagen daar met familie kon genieten door te werken vanuit Albanië. “Daar kon ik bijvoorbeeld de dag starten met een lekkere kop koffie in een koffiebar. Tijdens de lunchpauze maakte ik dan een wandeling buiten, wat in Albanië prima kan omdat het altijd wel zonnig is. En na het werk ben was ik meteen bij mijn familie en had ik dus echt het gevoel dat ik op vakantie was en had ik veel quality time met mijn familie!”

Qer-in-de-sportlight-Dea---DSC01632

“Bij Q Rotterdam vond ik nieuwe vrienden”

Terug in Rotterdam probeert Dea ook veel buiten te wandelen of op andere manieren actief te zijn. “Ik ga op zaterdag wel eens 10 of 15 kilometer wandelen met een groepje collega’s. Of we spelen met een clubje een potje squash. We proberen het werk leuk te houden, daardoor zijn we oprecht vrienden geworden hier bij Q. Het is hier gewoon gezellig! Zo gezellig zelfs dat we in mei met een groep naar Albanië gaan om daar een lang weekend te wandelen in de prachtige natuur. Ik vind het zo fijn dat ik dit ook op het werk kan delen. Het zijn de positieve en informele werksfeer bij Qconcepts die er voor zorgt dat zulke vriendschappen en uitstapjes spontaan tot stand komen.”

Niet alleen maar ‘fun and games’”

Het is natuurlijk niet alleen maar ‘fun and games’ bij Q. Naast de vele internationale klanten waar Dea voor werkt, heeft ze flink aan haar Nederlandse taal gespijkerd. “Je kunt als Engelstalige prima aan de slag bij Qconcepts, maar het is wel fijn als je openstaat om de Nederlandse taal te leren. Collega’s zijn hierin gelukkig heel geduldig.”

“Ook is er meer dan genoeg ruimte om buiten je vaste werkzaamheden te groeien binnen Q. Zo ben ik werkzaam in de werkgroep Vaktechniek en draag op deze manier bij om organisatiebreed kwaliteit en kennis te borgen. Anderen ontwikkelen zich door bijvoorbeeld door op het gebied van recruitment of andere vakgebieden mee te werken. Zo merk je dat in de Q-cultuur mensen en hun wensen echt voorop staan!”

Qer-in-de-sportlight-Dea---DSC01569

“Ik word gewaardeerd vanwege mijn sterke punten"

Qconcepts stimuleert en faciliteert ook persoonlijke groei. Naast de summerschool, VTO’s en verschillende workshops op allerlei werk- en vakgebieden, werkt Q met Insights Discovery. “Ik vind dit echt geweldig, ik ben een echt mensen-mens en door deze tool voel ik me veel beter begrepen en gewaardeerd vanwege mijn sterke kanten. Dit heeft er bovendien aan bijgedragen dat ik niet meer onzeker ben. Echt geweldig dat dit aspect van werken is geïntegreerd het Q-DNA. Met de Insights workshops biedt Qconcepts een model om inzicht in jouw persoonlijkheid en die van de ander te krijgen. Op basis hiervan leer je effectiever samenwerken. Met klant, collega, manager en met je teamleden. Zelfs met je partner en familieleden”, vertelt Dea enthousiast.

Heeft dit interview je interesse gewekt?

Neem dan contact op met Dea via dea.mici@qconcepts.nl of 06 25 13 38 92.

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie