Groei

Positie Qconcepts stabiel in accountancy top 50 en audit top 30

2 min lezen

Redactie

Redactie  -  vrijdag 1 december 2023

Deze week kwamen ze weer uit: de jaarlijkse Accountancy Top 50 en Audit Top 30 van Accountancy Vanmorgen. Qconcepts liet in 2022 een autonome groei in omzet en fte zien en blijft daarmee in beide ranglijsten stabiel op respectievelijk plek 33 en plek 13.

De ranglijsten vind je hier: AV top 50 en Audit Top 30.

Inzet op autonome groei 

In de consoliderende markt zet Qconcepts in op autonome groei. Cor Pijnenburg, partner en oprichter, vertelt: "We hebben sinds onze oprichting een aantal belangrijke uitgangspunten in onze manier van werken bepaald. We staan voor kwaliteit, werken met ervaren professionals, hebben een focus voor audit en zetten onze mensen centraal. Dit blijven we doen, Q blijft Q. Dit betekent hard werken voor al onze collega's, want autonome groei gaat niet vanzelf. We zetten in op goede arbeidsvoorwaarden, innovatie in ons werk, werkgeluk en een nieuwe manier van recruiten. Zo zorgen we dat Q toekomstproof blijft."

Focus op audit

In de Audit Top 30 komt Qconcepts naar voren als de partij met de grootste audit focus. Maar liefst 95,6% van de accountancy werkzaamheden worden gerealiseerd binnen de audit. Pijnenburg: "Wij zijn ervan overtuigd dat we door onze focus op audit de hoogste kwaliteit kunnen leveren aan onze klanten én de beste teams kunnen samenstellen. We zien dat accountants bewust kiezen voor een toekomst als auditor. Die passie voel je terugkomen in de teams en draagt bij aan een fijne onderlinge samenwerking."

Ervaren professionals in autonome teams

Voor de publicatie interviewde Accountancy Vanmorgen Thijs van der Schans, partner HR, en Leila Lamnadi, Assistant Manager in Team Amsterdam, over de succesvolle manier van werken binnen Q. Van de Schans: “Bij de start van Q werkten we per kantoor in één team. Iedereen kende elkaar en we wisten wat we aan elkaar hadden. Toen we groeiden, merkten we dat dit steeds lastiger werd. We hebben Q-breed besloten voortaan te werken vanuit onze versie van Eckart Wintzens teamsturingmodel.”

Lamnadi vervolgt: “Zo borg je ook dat je goed blijft luisteren naar medewerkers. Dat is fijn voor de professional – want het draagt bij aan je werkgeluk – én voor het team waarin diegene werkt – want zo zorg je voor stabiliteit.”

Het hele artikel lees je hier. 

Meer weten?

Eerder deze maand werd bekend dat Qconcepts voor de elfde keer op rij een FD Gazelle Award won en daarbij de grootste groeier van Zuid-Nederland werd. Ook riepen klanten Q uit tot zesde beste dienstverlener binnen accountancy, in de jaarlijkse MT1000 ranglijst.

Wil je meer weten over de succesfactoren van Qconcepts? We vertellen je graag welke kansen er voor jou liggen in onze organisatie.

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie