Q'er in de spotlight

Femke: "Bij Q kan ik mijn passie voor accountancy delen"

2 min lezen

Redactie

Redactie  -  maandag 14 augustus 2023

Zoveel mensen, zoveel wensen. Daarom bewegen wij mee met wat onze Q'ers belangrijk vinden. Lees hier wat Femke zocht in een baan én vond bij Q. 

Femke is Assistant Manager, NBA-ambassadeur en mentor bij Qconcepts: "Q biedt mij de mogelijkheid om te groeien, mezelf te ontwikkelen en anderen te helpen. Als NBA-ambassadeur probeer ik studenten te inspireren een carrière in accountancy te kiezen." Hiernaast vervult Femke binnen Q ook een mentorrol, op deze manier helpt zij haar collega's bij de ontwikkeling van hun carrière. "Bij Q kan ik mijn passie voor accountancy delen"

Wat zocht je in een nieuwe baan?

“Na 6 jaar werkervaring bij verschillende accountantskantoren was ik op zoek naar een nieuwe baan met een cultuur die beter aansloot bij mijn persoonlijke waarden. Ik hecht veel waarde aan betrokkenheid en waardering binnen een organisatie en wil graag de ruimte krijgen om mezelf te ontwikkelen. Tijdens het sollicitatiegesprek met Q voelde ik al snel dat deze aspecten hier aanwezig waren. 

Hiernaast wilde ik graag mensen helpen in hun studiekeuze en hen enthousiasmeren voor het werk dat ik doe als accountant. Ik ben nu al een jaar NBA-ambassadeur. NBA-ambassadeurs bezoeken hogescholen, universiteiten en middelbare scholen en spreken over het accountantswerk en proberen meer mensen te inspireren om in dit vakgebied te stappen.”

Wat vond je bij Q?

“Bij Qconcepts vond ik een stimulerende en betrokken cultuur, wat voor mij essentieel is. Ik wilde me graag verbonden voelen met de organisatie en mijn bijdrage leveren. Ik krijg hier ruimte om nieuwe initiatieven te ontplooien en mijn eigen inzichten vorm te geven. Er is vrijheid om zelfstandig te werken en eigen keuzes te maken, wat ik als erg positief ervaar. Ik werk met veel plezier bij Q, ik voel me gewaardeerd en mijn persoonlijke groei wordt gestimuleerd.”

“Accountancy wordt door veel mensen als saai beschouwd, in werkelijkheid is ons werk heel divers en sociaal!”

“Onder andere in mijn rol als NBA-ambassadeur draag ik graag bij aan de toekomst van accountancy. Vanuit de NBA willen we meer mensen enthousiast maken voor het vak, vooral omdat het imago van accountancy soms als saai wordt gezien. Maar in werkelijkheid is ons werk heel divers en sociaal. Het bezoeken van klanten en het samenwerken met verschillende mensen maakt het werk juist zo leuk."

"Insights Discovery helpt je jezelf beter te begrijpen en onze communicatievaardigheden verbeteren."

"Bij Qconcepts maken we actief gebruik van het Insights Discovery-model. Deze persoonlijkheidstest geeft inzicht in onze voorkeursstijlen en communicatievoorkeuren. Het helpt ons om elkaar beter te begrijpen en zo nog beter met elkaar samen te werken. We gebruiken het profiel om open gesprekken te voeren. Ook in mijn mentorrol is dit erg waardevol. Door te weten wat de kleurprofiel zijn en inhouden, kan ik hen beter ondersteunen en begeleiden in hun ontwikkeling.

In mijn Insights profiel overheerst de groene kleur, wat betekent dat ik erg gericht ben op sociale interactie en graag samenwerk. Dit maakt mij bewust van mijn sterke punten, maar ook van mijn valkuilen. Werken met Insights Discovery helpt je jezelf beter te begrijpen en je communicatievaardigheden te verbeteren. In het team worden de kwaliteiten van iedere collega gewaardeerd en zo veel mogelijk op de juiste manier ingezet, zodat we elkaar als team goed aanvullen."

Hoe ziet jouw toekomst eruit bij Q?

"Ik wil me graag blijven inzetten als NBA-ambassadeur om nieuw talent aan te trekken voor ons vakgebied. Daarnaast wil ik als mentor jonge accountants (in opleiding) helpen in hun carrière te groeien. Ikzelf blijf me ontwikkelen en kijk uit naar nieuwe kansen binnen Qconcepts.

Q biedt mij de mogelijkheid om te groeien, mezelf verder te ontwikkelen en anderen te helpen. De vrijheid en betrokkenheid die ik bij Q ervaar, maken het een ideale plek om mijn passie voor accountancy te delen en mezelf én anderen te laten bloeien! Ik kijk met enthousiasme naar mijn toekomst bij Q en de kansen die voor me liggen.”

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie