Onderzoek

Onderzoek Werkgeluk 2024 is gestart

1 min lezen

Redactie

Redactie  -  vrijdag 15 maart 2024

Het landelijke onderzoek naar werkgeluk onder audit, finance- en data professionals is gestart. Hierin worden inzichten verzameld over o.a. hoe gelukkig professionals zijn, waardoor men gelukkig wordt en hoe men zich zou willen ontwikkelen in hun sector.

Alle professionals in audit, finance, data & analytics en IT projectmanagement worden uitgenodigd om deel te nemen aan het onderzoek. Deelname is anoniem en kan via:

We brengen deelnemers op de hoogte over de onderzoeksresultaten. Tevens worden onder de deelnemers een trip naar Málaga, vijf dinerbonnen en tien profielschetsen op het gebied van persoonlijkheid of competenties verloot.

Inzichten en inspiratie

Qconcepts voert dit onderzoek jaarlijks uit om inzichten te vergaren om professionals binnen het vak te ontwikkelen en behouden. We delen deze inzichten vervolgens met de sector, zodat professionals ontdekken wat anderen belangrijk vinden en hoe zij hun werkgeluk vormgeven.

Resultaten 2023

Aan het onderzoek in 2023 deden deden 225 professionals mee. Men waardeerde werkgeluk toen met een 7,2 en gaven als top 3 met bepalende factoren voor werkgeluk de balans werk-privé, cultuur & sfeer en waardering (gevoel van waarde te zijn, respect).

Er leek een verband te zijn tussen het werkgeluk en verloop. Financials die minder werkgeluk ervaarden, overwogen eerder om van baan te wisselen. Onder de deelnemers gold dat 38% overwoog over te stappen naar een andere baan.

Benieuwd naar meer resultaten? Download de resultaten van het onderzoek werkgeluk 2023.

Meer weten?

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Thijs van de Schans (Audit) en Clemens van der Werf (Finance, Data & Analytics en IT Project Management) van Qconcepts.

Deelnemen en aanmelden om de gegevens te ontvangen kan via:

Wil je meer weten over het onderzoek of Qconcepts, neem dan contact op met een van hen via thijs.van.de.schans@qconcepts.nl of clemens.van.der.werf@qconcepts.nl.

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie