Q'er in de spotlight

Leila: "Ik werk in een klein team én krijg goede begeleiding."

2 min lezen

Redactie

Redactie  -  maandag 3 juli 2023

Zoveel mensen, zoveel wensen. Daarom bewegen wij mee met wat onze Q'ers belangrijk vinden. Lees hier wat Leila zocht in een baan én vond bij Q. 

Leila is Senior Associate bij Qconcepts Amsterdam: "Ik koos bewust voor een organisatie waar ik kan werken in een klein team zodat ik eenvoudig kan sparren met ervaren collega’s. Qconcepts geeft mij niet alleen de begeleiding en het team waar ik naar op zoek was, ik krijg ook de ruimte om zelf trainees kwalitatief te begeleiden." 

Wat zocht je in een nieuwe baan?

"Een van mijn klasgenoten op Nyenrode vertelde me positieve verhalen over haar recente overstap naar Q. Ze werkte in een klein team, kon sparren met ervaren collega's, en kreeg vanaf het begin meer verantwoordelijkheden. Hoewel ik niet op zoek was naar een nieuwe baan - ik ben graag trouw aan een werkgever - begon het wel te kriebelen.

Een paar maanden later heb ik haar een appje gestuurd, om te regelen dat ik op gesprek kon komen. Ik was op zoek naar een kleinschaliger kantoor, naar een werkplek waar kortere lijnen, meer betrokkenheid en meer continuïteit in teamsamenstelling zijn. Ik vind het fijn dat ik zelfs een partner altijd kan bellen als ik een vraag heb! Mooi om te ervaren dat het niet uitmaakt hoe lang we erover sparren, we komen samen tot de beste oplossing voor die situatie."

Wat vind je belangrijk in een baan?

"Ik wil mezelf graag blijven ontwikkelen, dat is belangrijk in mijn werk. Voor mij werkt dat goed in een omgeving met kleinere teams, meer ervaren professionals, en de ruimte om trainees kwalitatief te begeleiden. Voorheen besteedde ik de meeste tijd van mijn werkdag aan de ontwikkeling van starters, hierdoor moest ik vaak ’s avonds mijn eigen werk nog afronden. Bij Q werken we in kleine teams, waardoor ik niet steeds overlap en wisseling van trainees heb per opdracht. Dit geeft mij ontzettend veel rust en bovendien de ruimte om er beter voor mijn trainees te zijn. Alle tips & tricks die ik ze deze opdracht geef, nemen ze mee naar onze volgende opdracht. We bouwen echt samen aan hun groei.

Daarnaast vind ik het prettig om een sterkte band op te bouwen als team. Zodra je elkaar en elkaars werkwijze hebt leren kennen, werkt dat fijn op de opdrachten die je samen doet. Ook zorgt het weken in deze kleinere teams voor korte lijnen, hogere betrokkenheid en makkelijker afstemmen."

Hoe zie je jouw toekomst voor je?

"Mijn eerste opleiding was in de richting van kinder- en jeugdpsychologie. Na mijn master merkte ik dat de theorie interessant was, maar ik in de praktijk graag ander werk zou doen. Daarom heb ik destijds gekozen van start te gaan met de opleiding tot accountant. Dit vak past mij: ik geniet ervan om te sparren met collega's, om in teamverband tot een goed eindproduct te komen, en van de combinatie werken met collega's en klanten. Inmiddels ben ik bezig met het laatste jaar van mijn praktijkopleiding en met de bijbehorende twee opdrachten als startbekwame accountant. Ik heb veel zin om me, met mijn RA op zak, verder te gaan ontwikkelen binnen de audit. 

Daarnaast help ik met het bouwen aan ons team in Amsterdam. Ik zet ik me in tijdens activiteiten voor de arbeidsmarkt en sluit aan bij sollicitatiegesprekken. Heel mooi dat ze mij het vertrouwen hebben gegeven. Ik merk dat ik steeds beter in deze rol groei en wil dit ook in de toekomst graag blijven bijdragen."

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie