Q'er in de spotlight

De eerste 100 dagen van Sally

2 min lezen

Redactie

Redactie  -  donderdag 26 januari 2023

Sally startte in september 2022 als AA-Accountant | Financieel adviseur bij Team Interim & Advies. Zij blikt terug op haar eerste 100 dagen bij Qconcepts. 

Mijn eerste 100 dagen bij Qconcepts zijn echt voorbij gevlogen. Een nieuwe omgeving, nieuwe collega’s, nieuwe klanten én nieuwe soort opdrachten, en toch een soepele en leuke start.

Een kijkje in de keuken

Na een heerlijke lunch en een goed gesprek wist ik het zeker: ik ging overstappen naar Qconcepts. Dat dit een goede keuze was, werd meteen op dag 1 duidelijk: ik werd meteen warm onthaald. Clemens organiseerde de introductieochtend met 10 nieuwe medewerkers en nam ons mee in de kernwaarden van Q: Betrokken, Autonoom en Ondernemend.

Verantwoordelijkheid krijgen

Ik ben natuurlijk niet zomaar bij Qconcepts gestart. Er zijn zo veel accountantskantoren in Nederland, dus waarom heb ik dan voor Qconcepts gekozen? Ten eerste bestaat mijn team enkel uit senior professionals. Samen beslissingen nemen en verantwoordelijkheid krijgen voor het reilen en zeilen binnen het team sprak me erg aan. Maar ook de combinatie tussen verschillende advies én interim opdrachten trok mij aan. Al tijdens mijn derde werkdag kreeg ik de vraag of ik een voorstel tot fusie wilde uitwerken en kon ik al starten met mijn eerste samenstelopdracht. Daarnaast ben ik samen met mijn team gaan brainstormen over hoe we ons team vorm willen geven.

Interim: persoonlijke en vaktechnische ontwikkeling
Na inmiddels 4 weken gewerkt te hebben bood de eerste interim-opdracht zich al aan. Met gezonde spanning heb ik kennisgemaakt met het team en is mijn eerste dag bij de klant gestart. Het ging om ondersteuning van het controller team waarbij ik naast cijfermatige ondersteuning ook naar de bedrijfsprocessen heb mogen kijken. Voor mij een leuke en mooie stap om mezelf zowel persoonlijk als vaktechnisch verder te ontwikkelen.

Op naar de volgende opdracht

Mijn eerste interim opdracht is inmiddels alweer afgelopen, en de volgende opdracht heeft zich al weer aangeboden. Het gaat hierbij om ondersteuning bij de implementatie van nieuwe software. Een totaal andere opdracht, maar dat maakt het juist weer heel leuk en spannend om mee aan de slag te gaan. Ik heb er zin in!

Teamuitjes

Waar hard gewerkt wordt, hoort natuurlijk ook gezelligheid. Wekelijks worden er op vrijdag broodjes gehaald en lunchen we allemaal samen. Daarnaast heb ik in mijn eerste 100 dagen bij Q al diverse teamuitjes meegemaakt zoals een padel clinic, een graffity clinic, de kerstborrel en natuurlijk de vrijdag middag borrel.

Twijfel jij om het bedrijfsleven in te gaan?

De combinatie van interim-opdrachten, samenstelopdrachten en overige adviesopdrachten maakt mijn dagelijkse werkzaamheden heel verschillend en leuk. Echt een aanrader voor personen die twijfelen om eventueel het bedrijfsleven in te gaan! Ben je nu nieuwsgierig geworden naar Q, app of bel me me dan vooral eens op  06-57504153.

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie