Q'er in de spotlight

De eerste 100 dagen van Max

2 min lezen

Redactie

Redactie  -  maandag 6 november 2023

Max startte in juli 2023 als Financieel adviseur bij Qconcepts Finacial Advisors. Hij blikt terug op zijn eerste 100 dagen bij Qconcepts.  

In juli 2023 begon ik aan een spannend hoofdstuk als Financieel Adviseur voor Woningcorporaties in Den Bosch. Als ik terugkijk op mijn eerste 100 dagen bij Qconcepts, realiseer ik me hoe snel de tijd is gevlogen. Het was een periode vol nieuwe ervaringen en uitdagingen, en toch verliep mijn start soepel en plezierig.

Even terug naar het begin

De eerste gesprekken met Qconcepts vonden meer dan een jaar geleden plaats. Ookal kwamen we er toen niet uit, hebben het contact warm gehouden en in maart van dit jaar besloten om de draad weer op te pakken. Onder het genot van een heerlijke lunch bracht een goed gesprek met Mark mij zekerheid: mijn toekomst lag bij Qconcepts.

Zelfs voordat ik al officieel aan de slag ging voor Q, kreeg ik de kans om deel te nemen aan de jaarlijkse Summerschool. Dit vond plaats op een prachtige locatie te midden van de bossen in de omgeving van Zeist. Tijdens deze dagen heb ik niet alleen veel nieuwe collega's ontmoet, maar ook genoten van de gezellige borrel, lekker eten en een mountainbiketocht. Bovendien zijn we diep ingegaan op de inhoud van ons werk. Het was een perfecte start van mijn avontuur bij Qconcepts.

Openheid, behulpzaamheid en begeleiding

Op mijn eerste officiële werkdag begon ik met een uitgebreide introductiecursus. Hier leerde ik de naast de kernwaarden en cultuur, de werkwijze van Qconcepts kennen. Wat me bovendien meteen opviel, was hoe open en behulpzaam mijn nieuwe collega's waren.

Een van mijn belangrijkste drijfveren om bij Qconcepts te beginnen, was mijn verlangen naar persoonlijke ontwikkeling. Ik wilde een uitdagende opdracht op het gebied van Planning & Control, en nog voordat mijn eerste werkdag aanbrak, werd deze kans me geboden. Samen met een ervaren collega verving ik de Financial Controller van een woningcorporatie die met zwangerschapsverlof ging. Deze rol was nieuw voor mij, en ik ben dankbaar voor de begeleiding die ik van mijn collega heb ontvangen.

De kracht zit in de combinatie: Audit & Interim

Tijdens mijn eerste 100 dagen heb ik niet alleen aan één interimopdracht gewerkt, maar me ook beziggehouden met interimcontroles en dossiervoorbereidingen voor accountantscontroles. Deze variatie in mijn werkzaamheden bevalt me heel goed. Aangezien ik niet veel ervaring heb met audits, ben ik dankbaar voor de ondersteuning die ik van mijn collega's krijg. Ze staan altijd voor me klaar en nemen de tijd om al mijn vragen te beantwoorden.

Tijdens mijn allereerste interimcontrole kreeg ik de kans om samen met de klant de oplevering van nieuwbouwwoningen bij te wonen. Samen met de aannemer en opzichter kregen we een rondleiding door een prachtige nieuwbouwwoning.

Mijn eerste 100 dagen bij Qconcepts waren niet alleen boeiend en leerzaam, maar een warm welkom. Ik kijk vol verwachting uit naar de avonturen die nog voor me liggen en de mogelijkheden voor groei en ontwikkeling die Qconcepts mogelijk gaat maken voor mijn carrière. 

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie