Q'er in de spotlight

De eerste 100 dagen van Desiree

1 min lezen

Redactie

Redactie  -  vrijdag 2 februari 2024

Desiree startte in 2023 bij Qconcepts en startte mee kantoor Málaga op. Zij blikt terug op haar eerste 100 dagen bij Qconcepts. 

Mijn hele reis voordat ik bij Q begon is al een bijzonder verhaal om te beschrijven.

Niet alleen een nieuwe job maar dan ook echt full remote aan de slag in Málaga op het nieuw geopende kantoor van Q. Ik was namelijk al een tijdje op zoek naar een baan in Málaga. Omdat ik al eerder remote in Spanje heb gewerkt en het leven in Spanje me zo goed was bevallen. Toen kwam Q in het Accountancy nieuws voorbij, zo ongeveer rond oktober 2022. Het moest zo op mijn pad komen.

Meteen een klik tijdens relaxte gesprekken

De sollicitatiegesprekken waren vooral heel relaxed en ik stond verbaasd van de manier van werken binnen Q. Kleine zelfsturende teams, een platte organisatie, een (ja echt) hippe accountantsorganisatie die vooral aanmoedigt om personeel de ruimte te geven in wat een werknemer wilt, dat ook mag uitspreken én wat mee wordt gedaan en vooral collega’s die allen ervaring in het vak hebben.

PIC04810

Málaga: dé place to be

Het was voor mij snel duidelijk. Er stond een spannend avontuur op mij te wachten richting Málaga, de place to be voor expats. Er werden diverse bijeenkomsten georganiseerd door Q om mij en mijn collega’s goed voor te bereiden. De sfeer was direct gezet. Mijn emigratie was wel wat vertraagd. Gelukkig ging Q daar flexibel mee om want het is nogal een stap. De vestiging werd op 1 oktober 2023 geopend. Een A locatie aan dé shopping street hier in Málaga.

Inmiddels zijn er zoveel mooie dingen gebeurd. De collega’s zeggen vooral dat er veel ruis op de lijn zit wanneer wij het over de heerlijke temperaturen hier hebben, tapas eten in de zon, terug vliegen als dat nodig is voor ons vak en de binding naar de klanten te behouden en Q ook inmiddels zijn eigen appartement heeft in hartje centrum. Ja, want waarom zou je als accountant nou niet gewoon remote kunnen werken?! Ik kan volmondig bevestigen dat het geslaagd is.

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie