Q'er in de spotlight

De eerste 100 dagen van An

2 min lezen

Redactie

Redactie  -  dinsdag 1 augustus 2023

An startte in mei 2023 als Senior Business Consultant bij Qconcepts Finacial Advisors. Hij blikt terug op zijn eerste 100 dagen bij Qconcepts. 

In mei begon ik mijn avontuur als Senior Business Consultant bij Qconcepts, in het Interim & Advies-team in Amsterdam. Voordat mijn officiële werkdag aanbrak, kreeg ik de kans om al een dagje mee te draaien met het team, waardoor ik mijn nieuwe collega's alvast kon ontmoeten. Op mijn eerste werkdag was het een fluitje van een cent om Clemens te vinden, die me vriendelijk introduceerde bij de ontstaansgeschiedenis van Qconcepts en de kernwaarden van het bedrijf. Zo kreeg ik meteen een diepgaand inzicht in het Q DNA en de organisatiestructuur van Qconcepts.

Na mijn introductieperiode stond er een boeiende opdracht voor mij klaar: het implementeren van de nieuwe 'Capital Market'-producten in het portfolio van onze klant. Tijdens mijn werk werd ik goed begeleid en snel ingewerkt door mijn collega's, zodat ik vlot mijn weg kon vinden bij de klant. Ondanks ieders drukke schema blijft iedereen bij Qconcepts behulpzaam, en dat waardeer ik enorm!

Inspiratie en teambuilding tijdens Q Summerschool

Al na een paar weken bij de klant te hebben gewerkt, was het tijd voor de Q Summerschool voor Interim & Advies. Hier kreeg ik de kans om mijn collega's nog beter te leren kennen en voelde ik me volledig thuis. Van de cursus 'invloed uitoefenen' en een teambuilding 'HAKA'-workshop tot het inspirerende verhaal van Thijs Verheul over zijn 'United Wardrobe avontuur', alles maakte indruk op me. Zijn oproep om elkaar aan te vullen en te waarderen, omdat we misschien allemaal anders zijn maar toch uit hetzelfde hout gesneden zijn, sprak me bijzonder aan.
Op de laatste dag koos ik uit de verschillende workshops voor schapen drijven. Het leek in eerste instantie een koud kunstje, maar met meerdere mensen schapen aansturen bleek in de praktijk nog best een uitdaging. Gelukkig kwamen we er al snel achter dat wanneer iedereen elkaar helpt en samenwerkt, het gezamenlijke doel toch wordt bereikt. Echt in lijn met het Q DNA.

Het Q DNA blijkt elke dag bij de klant

Bij de klant werk ik samen met twee andere collega's van Q. Hoewel we aan verschillende projecten werken, vormen we samen één team. Vanuit onze expertise bieden we advies en ondersteuning aan onze klant, waarbij we ons bezighouden met uiteenlopende taken, variërend van het implementeren van nieuwe producten tot het analyseren van data om de processen en service naar onze klant te verbeteren. Het valt me op dat het Q DNA hier dagelijks voelbaar is. We passen onze expertise toe, voelen ons snel thuis en werken nauw samen met de klant. Ons doel is niet alleen om de opdracht uit te voeren, maar om echt waarde toe te voegen en kwaliteit te leveren.

Ik ben heel blij met de Insights Discovery assessment en workshops, die je bij Qconcepts al in de eerste week wordt aangeboden. Het heeft me geholpen om meteen aan de slag te gaan en mijn sterke punten optimaal in te zetten. Met zo'n veelbelovende start kijk ik uit naar het opbouwen van een geweldig team en het uitvoeren van uitdagende projecten, samen met onze gewaardeerde klanten! 

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie