Groei

Bouwen aan Team Amsterdam in een groeiende organisatie

3 min lezen

Redactie

Redactie  -  donderdag 23 november 2023

Voor de elfde keer op rij is Qconcepts FD Gazelle en werd in 2023 gekroond tot snelstgroeiende organisatie van Zuid-Nederland. We behoren tot de slechts vijftien robuuste groeibedrijven die tien of meer awards hebben gewonnen, aldus het Financieele Dagblad. Deze groei toont zich in het uitbreiden van het aantal kantoren – vorig jaar opende Enschede, dit jaar opende Málaga, én in het uitbreiden van de bestaande kantoren. John van de Kasteele en Martijn Boelhouwers nemen je mee in hoe zij Team Amsterdam laten groeien. 

Van satellietlocatie naar autonoom team

Binnen Qconcepts geloven we in de kracht van zelfsturende teams. Martijn Boelhouwers, partner bij Q, vertelt over de ontwikkeling van Team Amsterdam: “Bij de start van kantoor Amsterdam, was er nog geen zelfstandig team. De locatie was geopend in 2020 en diende als satelietlocatie voor het groeiende team in Rotterdam. Dat leek een goed idee, maar we leerden dat er grote verschillen waren tussen mensen die graag in de regio Rotterdam of in Amsterdam wilden werkten. Na een half jaar leerden wij dat mensen die op de regio Amsterdam waren georiënteerd, graag autonoom wilden werken. Dat sluit ook goed aan op onze zelfsturende teams gedachte en de wens om het goed te regelen voor onze mensen. In boekjaar 2021/2022 was Team Amsterdam een feit.”

Ondernemerschap 

John van de Kasteele, partner bij Q, vult aan: “Oorspronkelijk gingen we in dit kantoor aan de slag met een Binnenlands Bestuur propositie. Dit kwam helaas onvoldoende van de grond. Sinds vorig boekjaar hebben Martijn en ik de handschoen opgepakt en zetten we in op groot MKB en Healthcare. We zetten prachtige stappen in ons team en onze klantenportefeuille! Je merkt dat er een enorm potentieel zit in deze locatie. Sowieso werken er relatief veel auditors in onze regio, waar we graag plaats aan willen bieden. Ook weten  al veel aansprekende en interessante klanten ons te vinden.” 

Bij de groei wordt rekening gehouden met de wensen van het team. Martijn: “We kiezen voor klanten waar onze mensen blij van worden. Iedere nieuwe proposal-aanvraag gaat daarom langs het team. Afgelopen jaar betekende dit een opschaling naar een aantal prachtige groot MKB partijen. Daarnaast werken we ongeveer 20% van onze opdrachten voor Healthcare, omdat onze collega’s dit een fijne combinatie vinden in hun werk en graag hun steentje bijdragen.”

Betrokkenheid

Sowieso staat de Q’er centraal. John: “Iedere Q’er heeft veel vrijheid om het werk in te richten zoals zij dat willen, te werken aan opdrachten die bij hen passen, en zich te ontwikkelen. Doordat ieder individu zo duidelijk richting kan geven aan het werk, staat iedereen vol vertrouwen in ons team. Dat draagt bij aan het sterke wij-gevoel dat we ervaren in Amsterdam. We werken dagelijks met elkaar samen, hebben iedere woensdag een kantoordag en periodiek een teammeeting waarbij we ook de Happiness bespreken. Zo weten we wat er op werk- én privégebied speelt bij elkaar. We hebben snel contact gelegd met elkaar en besluiten genomen. En vanuit het team zijn er veel initiatieven om samen iets te ondernemen. Dat zijn niet alleen informele teamuitjes, maar ook vieringen van bijvoorbeeld het Suikerfeest en Kerst.” 

Happiness

Ieder kwartaal wordt binnen Q uitgevraagd hoe iemand in z’n vel zit. Dan zoomen we in op onder andere teamgevoel, planning en werkdruk. Martijn: “Toen we net startten in Amsterdam, gaven onze teamleden in hun teamhappiness gemiddeld een 6,4. We zijn er enorm trots op dat dit inmiddels is gestegen naar een 8 én blijven werken om de tevredenheid zo te houden.” 
John vult aan: “Je zou kunnen zeggen, dat we van ‘los zand’ naar een echt team zijn gegaan. Zodra men zag dat ze ruimte krijgen om dingen te ondernemen en te leren, gingen ze allerlei dingen regelen en organiseren. De ene Q’er ontpopt zich als mentor, de andere als commercieel talent, en weer een ander als feestcommissie. Dat is prachtig om te zien." 

Uitbreiding

Binnen Q is altijd ruimte voor ondernemende auditors. Zo ook in Amsterdam. Martijn: “Met de potentie op deze locatie, zou ik het liefst nog drie extra Amsterdamse teams laten starten. Daarvoor zoeken we auditors die zo’n uitdaging wel zien zitten en ons helpen dit te realiseren. Je kunt bouwen op een sterk fundament en een divers team dat er nu al staat, vol passie en vol positief kritische en ervaren collega’s.”

John: “Iedereen is welkom. We zien je graag op ons kantoor en bespreken dan wat jouw wensen zijn. Dan zorgen we ervoor dat je bij Q jouw droombaan vindt.”

Neem contact op met John via john.van.de.kasteele@qconcepts.nl of Martijn via Martijn.boelhouwers@qconcepts.nl

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie