Nieuws

Cor: “Bouwen aan ons team in Málaga"

2 min lezen

Redactie

Redactie  -  donderdag 23 november 2023

Internationaal werken mogelijk maken voor iedere auditor, op ieder punt in hun loopbaan. En tegelijkertijd Nederlandse auditors de kans geven om goed georganiseerd op workation te gaan. Sinds oktober 2023 is Qconcepts Málaga een feit. Cor Pijnenburg, partner bij Qconcepts, is enorm trots op deze mijlpaal: “In het project komen ondernemerschap, durf en teamwork bij elkaar.”

Ondernemerschap

Het openen van een kantoor in het buitenland was nieuw voor Q. “We zijn een lerende organisatie en staan open voor ieders ideeën om Q verder te brengen. In de periode na COVID kwam een van mijn teamleden met de suggestie om internationaal werken naar het volgende level te tillen. Al langer werken we vanuit Nederland voor internationale klanten, maar dit was een eerste initiatief om daadwerkelijk vanuit het buitenland te gaan werken. Ik stond direct positief tegenover het plan en besloot er samen voor te gaan.”

PIC04307

Het proces van idee naar realisatie had veel voeten in aarde. “We begonnen met marktonderzoek en het bepalen van een geschikte plaats. Málaga bleek uitermate geschikt, vanwege de tijdzone, het goede klimaat en werkomgeving voor expats. Tegelijkertijd deden we onderzoek naar de fiscale kant van het project: wat is de impact voor mensen die bij Q in dienst zijn, maar in het buitenland werken? Toen meer informatie duidelijk werd, startte de werving van Q’ers en nieuwe collega’s die in Málaga zouden gaan starten.”

Durf

“We merkten al snel dat veel accountants werken in het buitenland zagen als grote kans die ze ooit in hun loopbaan willen grijpen. Toch was het voor de meeste van hen een drempel om ‘ja’ te zeggen op de kans om het kantoor zelf op te gaan bouwen. Een aantal van hen durfden de stap te zetten: zij zijn op 1 oktober gestart in Málaga. Ik vind het prachtig om te zien dat zij steeds meer in hul rol van ondernemer durven te stappen en het kantoor eigen maken.”

Team - Qconcepts Malaga

Teamwork

“Werkinhoudelijk draaien de collega’s vanuit Spanje mee in de opdrachten van de Nederlandse teams. Het geeft rust dat het type werk en het team waarin wordt gewerkt, bekend zijn. Door uitbreiding van het team in Málaga zal daarnaast – in ieder geval in eerste instantie - ook de workload van de Nederlandse teams dalen. In de toekomst zal de groep Q’ers in Málaga gaan werken als autonoom team, met een eigen portefeuille. De snelheid waarmee dat zal gaan, hangt af van de groei en wensen van het team zelf. We blijven luisteren naar ieders behoefte.”

Zet ook de stap

“Alle financials die graag in het buitenland werken, zijn welkom. Je krijgt een contract op basis van onze Nederlandse arbeidsvoorwaarden. Als je nog vanuit Nederland naar Málaga gaat verhuizen, helpen wij je met het zoeken van een goede woonruimte. En we bieden ruimte voor jouw ontwikkeling.”
Meer weten? Dan kun je contact opnemen met project initiator Maarten.verbakel@qconcepts.nl of een van onze Q’ers in Málaga: renate.slotboom@qconcepts.nl.

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie