Q'er in de spotlight

Tobias: "Tijd krijgen om tentamens voor te bereiden en geen werkdruk erna!"

2 min lezen

Redactie

Redactie  -  maandag 26 juni 2023

Zoveel mensen, zoveel wensen. Daarom bewegen wij mee met wat onze Q'ers belangrijk vinden. Lees hier wat Tobias zocht in een baan én vond bij Q.

Tobias is Audit trainee in Team Den Bosch: "Ook in busy season kan ik mijn werk goed combineren met studie en vrije tijd. Zo kon ik afgelopen tijd eenvoudig een paar dagen vrij nemen om me voor te bereiden op mijn mondeling. Mijn teamleden namen ook mijn werk over zodat er na mijn mondeling geen bult werk op me lag te wachten!" 

Waarom ging je op zoek naar een nieuwe baan?

"Ik kies er bewust voor om in de controlepraktijk te werken, omdat ik dan veel bedrijven leer kennen en begrijp hoe zij hun processen inrichten. Toen mijn vorige werkgever de controlepraktijk ging afstoten, kwam daarom voor mij het moment om een nieuwe werkgever te zoeken."

Wat was het meest van belang bij je zoektocht?

"Alle accountants zullen het herkennen: het combineren van werk en studie is zwaar. Zeker als je ook je vrije tijd belangrijk vindt en van sporten houdt. Momenteel zit ik in het eerste jaar van mijn master en wordt de studiedruk steeds hoger. Ik zocht daarom een kantoor dat rekening houdt met studerende collega's, zodat de werkdruk behapbaar blijft en ik kan blijven voetballen.

Ook vind ik het fijn om het team waarin ik werk goed te kennen, en dat gaat het gemakkelijkst in een klein team."

Hoe combineer je bij Q werk en studie?

"In het begin was het even lastig om te schakelen van een voltijdsstudie zonder werk, naar een voltijd baan met studie. Daar was ik echt even moe van. Maar eigenlijk merkte ik al snel dat het werk me qua druk en indrukken vlot afging. Daarnaast houd ik voldoende tijd en ruimte over voor vrije tijd en sport. Ik ga graag voetballen en zoals het nu gaat, hoef ik geen voetbaltraining of -wedstrijd over te slaan.

In de weken voor een mondeling of tentamen krijg ik de ruimte om mezelf vrij te plannen. Ik gebruik mijn vrije dagen om onafgebroken te kunnen leren. Het team vangt in die dagen mijn werk op, waardoor ik geen opeenhoping van werk krijg als ik mijn tentamen achter de rug heb. Doordat ik veel met dezelfde mensen samenwerk, zijn alle lijntjes kort. Daardoor gaat het opvangen en overnemen van werk altijd erg soepel.

Het helpt ook dat ik in een team werk met allemaal ervaringsdeskundigen, waardoor ik over alle vakken kan sparren of op onderwerpen kan oefenen. Dat is ideaal. "

Hoe ziet jouw toekomst bij Q eruit?

"Iedere dag krijg ik de bevestiging dat werken in de audit bij me past. Het werk is divers en klanten vertellen enthousiast over hun bedrijf en processen. Ook matcht Q goed met wat ik nodig heb: ik kan werk en studie goed combineren, er worden volop activiteiten georganiseerd en het contact met collega's is super. 
In deze drukke periode zitten we bijvoorbeeld veel bij de klant, maar spreken dan juist ook af met collega's op kantoor. Even samen werken, even samen lunchen, even bij elkaar inchecken.  En als je al werkdruk voelt, wordt alles op alles gezet om dat op te lossen. 

De komende jaren wil ik stappen maken en mezelf ontwikkelen binnen de audit. Meer diversiteit in mijn klanten (naast Healthcare ook MKB+), misschien promotie maken. Maar niet ten koste van alles. Ik ben niet iemand die alsmaar meer wil. Ik wil gewoon lekker werken. Samen dingen doen. En dan komt de rest vanzelf."

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie