Q'er in de spotlight

John: “Werken in de Randstad en binnen de healthcare, een gouden combinatie.”

3 min lezen

Redactie

Redactie  -  donderdag 3 maart 2022

John van de Kasteele | 48 jaar | Steenbergen | RA | Accountant in de gezondheidszorg en het MKB | mensenmens | dienstverlenend en betrokken | levensgenieter

Deze maand zetten we John van de Kasteele in de spotlight. John is per 1 november 2021 gestart als partner in team Randstad. “Na een leven lang in de accountancy had ik zo mijn twijfels over mijn toekomstige pad. Wilde ik nog wel in de accountancy werken? Toen kwam Qconcepts op mijn pad. De vrijheid, dynamiek en het werken met jonge gemotiveerde en senior professionals waren voor mij de doorslag om toch nog een nieuwe uitdaging binnen het vak aan te gaan.”

Al op jonge leeftijd was voor John duidelijk dat hij wilde werken in accountancy: “Ik wist al vroeg dat ik ‘iets financieels’ wilde gaan doen. De accountancy opleiding leek me wel wat. Niet alleen is het sowieso een goede opleiding, maar ook is er veel ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. Daardoor kun je na je opleiding nog vele kanten op.“

"Ik houd van de Rotterdamse mentaliteit"

John is geboren en getogen in het West Brabantse Steenbergen waar hij nu nog steeds woont. Inmiddels met zijn gezin. John: “Ik houd van sporten en bezoek regelmatig de voetbalwedstrijden van mijn dochters. Ook ga ik om de twee weken met hen naar De Kuip. Ik houd enorm van de Rotterdamse mentaliteit: doe maar gewoon, geen poeha, mouwen opstropen en gaan. Dat is ook de reden dat ik graag in de Randstad werk. Dat er een plek beschikbaar was in Team Randstad was daarom zeker een doorslaggevende factor in mijn keuze voor Q.”

DSC00617_
"Ondernemerschap wordt gewaardeerd"

“In Q heb ik een platte organisatie aangetroffen, waarbij veel ruimte is voor autonomie en waar het superfijn werken is in een overzichtelijk team met competente en gelijkgestemde collega’s. Het leuke is ook dat initiatief en ondernemerschap gewaardeerd wordt. Ideeën worden snel opgepakt en vertaald naar concrete acties. Hierdoor kun je ook echt bijdragen aan de groei en ontwikkeling van de organisatie.“

“Een bijdrage leveren aan de healthcare"

John gaat de Healthcaremarkt aanboren voor Team Randstad: “Een geweldige kans, die aansluit bij mijn passie. Ik vind het ontzettend fijn om een bijdrage te kunnen leveren in de Healthcare. Het is een maatschappelijk zeer relevante sector, altijd in beweging en daardoor nooit saai. Daarnaast past het goed bij mijn persoonlijkheid: ik wil graag een goede relatie met mijn klanten hebben en onderhouden. Door alle ‘specials’ in de zorg gaat dat vaak vanzelf.”

Overigens is John niet de enige die zich bezig houdt binnen de gezondheidszorg: “De healthcare is echt een gezamenlijke passie van mij en mijn vriendin. Zij is gericht op de patiënt, ik op de bedrijfsvoering en de financiën. We grappen wel eens dat we samen een onderneming kunnen starten. Maar nu eerst lekker aan de slag bij Q!”

"Ik heb het beste van beide werelden"

Naast de Healthcare is John ook actief in andere sectoren: “Enerzijds omdat het ervoor zorgt dat voorkom dat ik sectorblind raak. Ik wil waken voor een volledige focus binnen mijn werk. Anderzijds omdat de mix met MKB+ klanten een mooie afwisselende combinatie is. Ik heb zo echt ‘the best of both worlds’.

DSC00605_

"Niet alleen auditen, maar ook coachen"

Naast de inhoudelijke kant van het vak is John graag met de ontwikkeling van mensen bezig: “Ik vind het belangrijk dat collega’s het naar hun zin hebben, de ruimte krijgen zich te ontwikkelen en daarin ook actief gestimuleerd worden. Bij Q wordt gewerkt met het kleurenprofiel van Insights Discovery, waardoor collega’s elkaars gedrag beter begrijpen en dat ook durven en kunnen benoemen. Dit zit behoorlijk in de genen van alle Q’ers en is een stevige basis voor een plezierige en effectieve samenwerking.”

Q staat voor werken zoals je wilt. John: “Dat spreekt mij enorm aan. In onze sector zie je regelmatig gebeuren dat mensen hun over hun grenzen gaan en daardoor veel druk ervaren. Dat kan nooit de bedoeling zijn en daar wordt ook de klant niet beter van. Door je werk zo in te delen als in je leven past – werken zoals je wilt – hoef je minder druk te ervaren. Overigens zijn duidelijke verwachtingen en communicatie randvoorwaardelijk. Wat mij betreft maakt dat ons vak ook zo mooi en veelzijdig: Je bent inhoudelijk expert, proces- en relatiemanager en coach ineen.”

Heeft dit interview je interesse gewekt?

Kom dan eens kennismaken bij Q. Je kunt daarvoor contact opnemen met John via john.van.de.kasteele@qconcepts.nl of +31 6 18303679.

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie