Dedicated

Paul de Kort is de slimste financial van Nederland!

1 min lezen

Redactie

Redactie  -  woensdag 27 oktober 2021

Afgelopen donderdag was het zover: de finaleronde van de Grote Financiële Kennis Quiz werd gespeeld. Vijf finalisten streden live voor de titel "Slimste financial van Nederland". Paul de Kort, in het werkend leven Senior Associate, sleepte deze felbegeerde titel binnen. Hij mag komend jaar de titel voeren én op reis naar een aankomend AGN-event. 

Financials zijn quizzers

In de maanden augustus en september konden alle financials van Nederland meedoen aan de Grote Financiële Kennis Quiz. Wij organiseerden de quiz om financials op een leuke manier te activeren binnen hun vakgebied. Verdeeld over zes categorieën werd hun kennis getoetst over financiële onderwerpen. De strijd barstte los: ruim 2.000 personen deden mee aan de quiz. De resultaten varieerden flink en slechts drie van de deelnemers hadden alle vragen goed. 

Live-finale met 10 vragen

De finale werd live gespeeld door vijf finalisten met grotendeels dezelfde achtergrond: vier van hen zijn in het dagelijks leven werkzaam als accountant, waaronder Paul. Gedurende de finale bleek dat zij een voorsprong hadden op de vijfde finalist, die werkt in de private banking. ,

Waar de eerste vraag een echte opwarmer was ("Hoeveel mensen deden mee aan de quiz?"), was de vraag "Wat was het verplichte PE-onderwerp voor accountants in 2019?" lastiger te beantwoorden zonder voorkennis. Paul behaalde de winst door de juiste UBO aan te wijzen binnen een fictieve BV.

De winst: Titel & reis

Paul mag zich komend jaar De slimste financial van Nederland noemen. Ook krijgt hij een reis aangeboden naar het volgende AGN International event.

Wil jij jouw kennis ook meten aan die van andere financials? Houd dan de Linkedinpagina van Qconcepts in de gaten voor de volgende Grote Financiële Kennis Quiz!

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie