Q'er in de spotlight

Micha: "Ik ben hier als partner méér dan diegene die alleen z’n krabbel zet"

3 min lezen

Redactie

Redactie  -  dinsdag 25 juli 2023

Zoveel mensen, zoveel wensen. Daarom bewegen wij mee met wat onze Q'ers belangrijk vinden. Lees hier wat Micha zocht in een baan én vond bij Q. 

Micha is Partner bij Qconcepts en oprichter van kantoor Arnhem: "Bij Q vond ik een organisatie die vertrouwt op mijn ondernemerschap. Waar ik méér mag en kan zijn dan een partner die z'n handtekening onder verklaringen zet. Op
1 augustus 2019 startte ik Qconcepts kantoor Arnhem met niets. Het was een gok, maar ik ben enorm trots op waar we nu staan!" 

Wat zocht je in een nieuwe baan?

"Ik heb altijd gezegd: als ik partner word, dan wil ik méér doen dan alleen een krabbel zetten. Voor mij is contact met klanten en contact met collega's heel belangrijk. Toch merkte ik dat ik bij mijn vorige functie daar steeds verder vanaf kwam te staan. Toen ben ik op zoek gegaan naar een plek waar dat niet was en waar ik meer mijn ei kwijt zou kunnen. Want dat zit niet alleen in de audit. Ik wil ook graag de ruimte hebben om te kunnen ondernemen. Om te kunnen zeggen: we hebben een goed idee, laten we het met een klein groepje afstemmen en dan gáán! En ja, dan mislukt er wel eens wat, maar leren doe je er altijd van. Maar, zoals een legendarisch voetballer ooit zei: “als je niet schiet, kun je ook niet scoren!

Naarmate ik meer werd beperkt in mijn ondernemerschap, onder andere door langdurige offerte-acceptatieprocedures (waardoor je eigenlijk al geen zin meer had om überhaupt nog een offerte uit te brengen),  beperkte mogelijkheden voor creativiteit om nieuwe mensen aan te trekken en een forse toename van het aantal interne procedures, ging ik op zoek naar een nieuwe omgeving.

Al langere tijd had ik contact met Qconcepts, en in die periode vertelde men dat ze graag iets in de regio Arnhem wilden gaan opzetten. Daarin kwam alles bij elkaar. En hoewel het natuurlijk een gok was, ben ik enorm blij dat ik het gedaan heb!"

Wat vond je bij Q?

"Bij Q vond ik een omgeving die vertrouwt op mijn ondernemerschap. Waar ik méér mag en kan zijn dan een partner die de handtekening zet. Op 1 augustus 2019 startte ik locatie Arnhem met niets. Geen kantoor, geen team, en een handvol klanten waarbij ik meeliftte op een ander team. In de afgelopen vier jaar groeiden we naar een team met twintig mensen, gave klanten en een kantoor in het centrum van Arnhem.

De manier waarop ik mijn kantoor en team aanstuur, bepaal ik zelf. Binnen Q wordt namelijk gewerkt met autonome zelfsturende teams. Centraal regelt men zaken als communicatie, HR, vaktechniek en finance. Decentraal zorgen wij voor een betrokken groep senior professionals die hoge kwaliteit levert. Laat mij maar gewoon mijn gang gaan, dan maak ik er iets van. En die ruimte krijg ik volop bij Q.

Waar ik tot slot enorm in geloof, is het senior professional model. Wil je hier meer over weten, bekijk deze film dan eens! Ik weet zeker dat we er met deze aanpak voor zorgen dat we als sector interessant blijven voor professionals."

Hoe ziet jouw toekomst eruit bij Q?

"In het verleden heb ik, net als veel auditors, alle promoties netjes doorlopen. Toch gaf dat me op een gegeven moment het gevoel dat ik vooral voor anderen door hoepeltjes aan het springen was. Nu wil ik met name voor mijn team de ideale omstandigheden creëren waarin zij mooie dingen bereiken, zonder per se het traditionele pad te volgen. Wat daaraan bijdraagt is het samenbrengen van een groep senior professionals, met een passie voor het vak. Wanneer je kunt sparren met - en terug kunt vallen op - collega's die ervaring hebben in het vak, kun je jezelf goed blijven ontwikkelen.

Verder hoop ik dat we de groei van de afgelopen jaren kunnen doorzetten, al is het alleen maar om ruimte te creëren om de ambities van onze mensen te realiseren. Het managen van deze groei is een hele mooie uitdaging die ik graag aan ga!" 

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie