Q'er in de spotlight

Jeroen: "Van jongs af aan al affiniteit met cijfers”

2 min lezen

Redactie

Redactie  -  donderdag 16 december 2021

Jeroen van Lierop | 25 jaar | Ospel | Audit trainee | 10 maanden in dienst bij Q | student (premaster) | koken | actief bezig zijn |doortastend | nieuwsgierig

Deze maand zetten we Jeroen van Lierop in de spotlight. Jeroen werkt bij Qconcepts als audit trainee, een exclusieve rol waarin hij werkervaring op kan doen in de audit: “In ieder team van Qconcepts kan maar één iemand als trainee aan de slag. Ik ben blij dat ik in Team Den Bosch diegene ben! Ik heb in korte tijd veel kunnen leren en ik krijg steeds meer verantwoordelijkheid. Het leukste werk is zelf contact hebben met de klant om vragen te stellen en de controle uit te voeren.“

Jeroen heeft van jongs af aan een affiniteit met cijfers.

Hoewel Jeroen altijd al ‘iets’ met cijfers had, ging niet alles van een leien dakje: “In de brugklas ben ik begonnen op havo/vwo, en toen helaas teruggezakt naar vmbo. Vanuit de brugklas heb ik de opleiding tot aan het hbo samen met een aantal vrienden afgerond. Inmiddels zijn we beide werkzaam in de accountancy en begonnen aan de premaster. We volgen sinds 2008 dezelfde studie en gaan nog een aantal jaar door om de RA-opleiding af te ronden. Erg tof om dit samen te bereiken!

Ons doel is om de gehele studie af te ronden. En hoewel accountancy in het algemeen als een lastige studie wordt ervaren, gaat het goed. Iedere week plannen we een studiedag in, waarop we hard studeren en hard ontspannen: lekker gamen!”

DSC00088_Bewerking

 
Opvallend bij Q: een gezellige sfeer en veel begeleiding

“Ik heb al een aantal jaar bij het administratiekantoor van mijn oom gewerkt om meer praktijkervaring op te doen. Hier was ik bezig met de administratie verwerken en de jaarrekening op te stellen. Ik wilde echter meer ervaring gaan opdoen met de audit, vandaar dat ik verder ben gaan kijken.

Tijdens de sollicitatiegesprekken die Jeroen heeft gehad, viel het op dat er bij Qconcepts een gezellige sfeer hangt, er een focus is op flexibel werken en er veel begeleiding beschikbaar is.

”Ik vind het fijn hoe ze werken hier bij Q. Er zijn veel senior professionals, waardoor er veel ruimte is voor begeleiding. De begeleiding die Q biedt is positief anders dan ik gewend ben bij andere kantoren, ik kan zelf aangeven in welke mate ik begeleiding nodig acht. Dat past goed bij me. Ook kan ik mijn nieuwsgierigheid goed kwijt; ik mag naar verschillende bedrijven toegaan om te zien hoe de organisatie functioneert en haar resultaten behaalt.”

DSC00047_bewerking

Doel: steeds weer nieuwe dingen leren

Jeroen vertelt: “Nieuwe dingen leren en ervaringen op doen vind ik belangrijk. Vandaar ook de keuze om verder te studeren naast het werken. In mijn vrije tijd ben ik vaker te vinden in mijn werkplaats waar ik aan oude brommers werk. Samen met een paar vrienden hebben we dezelfde brommers waarvan ik het onderhoud en de reparaties uitvoer. In de avonduren kook ik regelmatig en probeer ik nieuwe gerechten te ontdekken en bereiden.

Verder heb ik enkele jaren diverse werkzaamheden uitgevoerd in de bouw. Dit jaar heb ik in een korte tijd vele huizen bezichtigd. De keuze is gevallen op een huis uit de jaren ’70 die nog opgeknapt moet worden. Naast het werken en de studie ben ik de aankomende maanden regelmatig te vinden in mijn ‘nieuwe’ woning die ik grotendeels zelf ga opknappen. Het is een groot project met een aantal uitdagingen, het doel is om de woning in de zomer van 2022 bewoonbaar te hebben.

Ik vind het leuk om bezig te zijn en iets nuttigs te doen. Voor mij maakt het niet zoveel uit waarmee ik bezig ben. De combinatie van mentaal en fysiek bezig zijn bevalt al enkele jaren goed en dat wil ik nog een aantal jaren voortzetten.”

Heeft dit interview je interesse gewekt?

Wil je ook bij Q eens koffie komen drinken? Neem dan contact op met Jeroen via jeroen.van.lierop@qconcepts.nl of 06 82 35 64 59. 

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie