Q'er in de spotlight

Jeroen: Ik kan zelf mijn ambities vormgeven én krijg de kans om ze waar te maken

2 min lezen

Redactie

Redactie  -  maandag 19 juni 2023

Zoveel mensen, zoveel wensen. Daarom bewegen wij mee met wat onze Q'ers belangrijk vinden. Lees hier wat Jeroen zocht in een baan én vond bij Q. 

Jeroen is senior manager bij Qconcepts Den Bosch: "Ik kan zelf mijn ambities vormgeven én krijg de kansen en ondersteuning om ze op eigen tempo waar te maken."

Hoe ben je bij Q terechtgekomen? 

Anders dan veel collega's, heb ik niet zelf gekozen om te werken voor Qconcepts. In 2015 werd namelijk de auditafdeling van mijn vorige werkgever, waar ik de eerste 3 jaar van mijn accountancy loopbaan werkte, overgenomen. Zo ontstond Q Limburg. Ik zeg altijd gekscherend dat ik met de inventaris ben meeverkocht. Dat beviel direct erg goed: we gingen van een kleine auditafdeling binnen een grote organisatie naar een kantoor met een focus op audit. Je merkte direct het positieve verschil dat deze focus bracht.

In 2015 was ik de jongste Q'er en hoewel ik in Limburg werkte, had ik ook een goede aansluiting met collega's in Den Bosch. Toen er in 2016 privé een kans kwam om naar Den Bosch te verhuizen, heb ik die aangegrepen en ben ik bij Q Den Bosch aan de slag gegaan. 

Wat vind jij belangrijk in een baan?

Het is voor mij belangrijk om de ruimte te krijgen om mezelf als professional te blijven ontwikkelen.

Bij Q zit ik daarvoor op de goede plek. Ik ben leergierig ingesteld en wil mijzelf constant uitdagen. Bij iedere promotie vroeg ik daarom direct wat ik moest doen voor de volgende promotie. Daar werkte ik dan weer constructief naartoe. Natuurlijk ben ik blij met het behaalde resultaat, maar ik kijk vervolgens ook snel weer vooruit. Met deze houding ben ik bij Q snel door de functies heen gegroeid. Bij Q heb ik mij breed kunnen ontwikkelen, niet alleen werkinhoudelijk, maar ook als mentor van collega's en als sparringpartner van onze klanten. Sinds 2022 ben ik extern accountant bij Q. Wat ik leuk vind aan deze rol, is dat alle facetten van ons beroep bij elkaar komen.

Wat vind je daarnaast fijn om te ervaren?

Ik heb bij Q naast mijn inhoudelijke werk veel dingen erbij gedaan om de organisatie verder de professionaliseren. Ik kwam erachter dat dingen vaak slimmer en efficiënter kunnen. Zo heb ik diverse sjablonen en werkwijzen ontwikkeld om het werk voor onze collega's efficiënter en leuker te maken. Sommige sjablonen die ik in het verleden heb verzonnen, worden nog steeds gebruikt. Dat is leuk om te zien. 

Een mooi voorbeeld is het Handboek Qconcepts dat ik schreef toen er een aantal jaar terug een grote groep nieuwe collega's tegelijk startte bij Q. Ik zag al wel gebeuren dat deze groep mensen allemaal dezelfde vragen aan mij zou stellen. Dus heb ik samen met enkele collega's in korte tijd een handboek geschreven - dat hadden we voor die tijd nog helemaal niet - om nieuwe collega's wegwijs te maken in onze systemen en werkwijzen. Dit handboek is in de tussentijd doorontwikkeld en nog steeds krijgt iedere nieuwe Q'er dit op zijn of haar eerste dag. Zo verloopt de onboarding van nieuwe collega's veel soepeler.

Voor Jeroen past Q ook in de toekomst bij hem

Intussen ben ik rustig door aan het timmeren aan mijn weg binnen Q. Binnen mijn team, waar ik sinds dit jaar teamcaptain van ben. Een enorm leuke rol, waarin ik met een team enthousiaste collega's mag werken aan onze teamdoelen. En buiten mijn team, waar ik bezig ben met het traject om partner te worden.

 

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie