Q'er in de spotlight

Danique: “Accountancy is mensengericht werk, daarom past het zo goed bij me”

3 min lezen

Redactie

Redactie  -  vrijdag 28 januari 2022

Danique Speklé | 27 jaar | Den Bosch | Assistent-Manager | 1 jaar in dienst | sporten | samenwonend | dieren- en mensenmens| ambitieus


Deze maand zetten we Danique Speklé in de spotlight. Danique werkt sinds januari 2021 bij Qconcepts: “In mijn proefperiode is de nadruk gelegd op neem je tijd, zoek het uit en vraag wat je vragen wilt. Met onderdelen waar ik al kennis van had, kon ik direct aan de slag. Andere zaken werden van A tot Z uitgelegd door mijn team. Ik vond dat super fijn en heb daardoor een vliegende start gemaakt.”

“Ik kies mijn werkplek uit op de mensen die daar werken.”

Danique vertelt dat ze graag werkt in een team en in een omgeving waarin ze haar verhaal kan en mag delen. “Ik ben echt een mensenmens en vind het belangrijk dat iedereen zich fijn voelt. Daar werken alle Q’ers goed aan mee: de waardering bij Q is echt heel goed. Als ik een avondje overwerk, dan ontvang ik vaak daarna een mailtje met ‘dankjewel voor je extra inzet’. Het zijn vaak toch de kleine dingen die het verschil maken in je werkgeluk.”

Danique

Foto: Anton Vos

“De begeleiding wordt aangepast op jouw behoefte binnen de taak”

Een van de modellen die wordt gebruikt binnen de teams, is het situationeel leiderschap van Hersey en Blanchard*. In de kern zorgt toepassing van het model ervan dat de leiderschapsstijl, en daarmee mate en vorm van begeleiding, kan worden aangepast op de taakvolwassenheid van een collega: “Ik vind het heel fijn werken met dit model omdat het je ontwikkeling versimpelt en verduidelijkt, ook de samenwerking met collega’s is hierin heel fijn. Doordat het gehele bedrijf hiermee werkt kun je elkaar ondersteunen en helpen door de lastigere periodes en vier je samen je successen”.

*Bij situationeel leiderschap gaat men er vanuit dat je bij iedere nieuwe taak die je aanleert een aantal fases doorgaat. In iedere fase heb je een ander type begeleiding nodig. In fase 1 ben je niet capabel, maar wel gemotiveerd om te leren (Ik heb geen idee hoe dit moet, maar kom maar op!). In fase twee ben je niet capabel en ongemotiveerd (Het lukt me niet, ik weet niet meer hoe, mag ik stoppen?), in fase 3 ben je capabel maar onzeker (Volgens mij kan ik het, maar wil je even checken?) en in fase 4 ben je capabel en zelfverzekerd (Ik regel het wel.).

“Ik werk graag voor een bedrijf dat beslissingen neemt op basis van het welzijn van de mensen”

Qconcepts heeft laten zien aan Danique dat werknemers centraal staan: “Q zorgt goed voor haar mensen. Op heel verschillende manieren. Een voorbeeld dat indruk maakte op me, was toen een collega vastliep met de scriptie en Q alles op alles zette om te zorgen dat die collega, ondanks het werk, zich wel kon focussen op de scriptie. Die focus op welzijn is voor mij een reden dat ik ben gaan werken bij Q.

Wat daar ook aan bijdraagt, is het werken met zelfsturende teams. Het team is zelf verantwoordelijk voor de zakelijke KPI’s, maar ook voor de ‘zachte’ kant. Danique: “We sturen binnen ons team niet alleen op productiviteit en andere zakelijke KPI’s, maar ook op de happiness van collega’s. Op die manier worden teamuitjes, persoonlijke ontwikkeling en werkdruk gemonitord. Onze teamcaptain zorgt goed voor de mensen, en ook collega’s onderling checken regelmatig even bij elkaar in.”

Danique wielrennen

Foto: Anton Vos

“Ik krijg de variatie in mijn werk die ik nodig heb”.

Met de happiness zit het bij Danique wel goed: “Mijn werk is erg gevarieerd. Ik mag steeds bij nieuwe bedrijven een kijkje in de keuken nemen en daar met nieuwe energie aan de slag. Daarnaast wil ik niet alleen maar met mijn werk bezig zijn, maar juist ook met begeleiding. Of het nou collega’s of klanten zijn: ze kunnen op me rekenen. Ik sta graag klaar voor anderen en zet mensen op de eerste plek, en die ruimte krijg ik bij Q. Deze variatie houdt mijn werk leuk.”

Heeft dit interview je interesse gewekt?
Kom dan eens koffie drinken. Neem daarvoor contact op met Danique via danique.spekle@qconcepts.nl of 06 38 91 36 54.
Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie