Q'er in de spotlight

Evi: “Jonge vrouwen in accountancy, zoek elkaar op: je hoeft het echt niet allemaal zelf uit te vogelen”

3 min lezen

Redactie

Redactie  -  dinsdag 13 december 2022

Evi Delissen | 32 jaar | Gulpen | getrouwd | dochter van 6 maanden | tafelen met vrienden | reizen | houdt van afwisseling | 2 jaar werkzaam bij Q | 11 jaar werkzaam in accountancy

Vandaag staat Evi Delissen in de spotlight. Evi startte 11 jaar geleden haar accountancy-carrière bij een van de Big Four kantoren in Maastricht. Daar leerde zij haar toekomstige schoonzus kennen (en dus eigenlijk ook de man van haar dromen). Saignant detail; de man van haar schoonzus bracht Evi uiteindelijk op het pad van Qconcepts. En met inmiddels 3 Register Accountants (RA's) in de familie gaat het op verjaar- en feestdagen vaak over het vak. “Gelukkig kapt mijn man dat dan snel weer af”, vertelt Evi met een glimlach.


“In mijn opleiding was het af en toe vloeken en tieren”

Jarenlang dacht Evi dat ze onderwijzer wilde worden. “Maar toen ik op de havo zat, hadden we een uitstapje naar de Pabo. Daar ontdekte ik dat deze opleiding niet bij mij zou passen: Studenten voerden toneelstukjes op en dat was echt helemaal niks voor mij. Omdat Economie en M&O mij goed afgingen, besloot ik naar de HEAO te gaan. Daar koos ik al vlug de richting Bedrijfseconomie & Accountancy: mijn vader heeft een eigen bedrijf waardoor ik veel van de opleiding herkende. Thuis kwam immers ook de accountant over de vloer en moesten er jaarrekeningen worden opgesteld ”, legt Evi uit.

EviDelissen-in-de-spotlight231122_0048

De uiteindelijke keuze voor accountancy werd makkelijk gemaakt omdat cijfers haar goed afgingen en zij verbanden makkelijk legt. “Hoewel de opstart echt wel zwaar is geweest, was dit dankzij de vele steun die ik van mijn partner kreeg, goed te doen. Hij had het allemaal immers al eerder bij zijn zus gezien. De vele uren die moeten worden gemaakt om zowel je werk als je studie succesvol uit te voeren leverde af en toe vloeken en tieren op. Maar we hebben het gered! Bovendien vergeet je het negatieve achteraf vrij snel weer”, kijkt Evi terug op het behalen van haar RA-titel.

"Ik wilde meer samenwerken met verschillende collega’s”

Na een vliegende start bij één van de Big Four kantoren wilde Evi liever meer werk voor MKB+ bedrijven verrichten. Daarnaast zocht ze samenwerking met collega’s over verschillende ervaringsniveaus heen. “Wanneer je veel samenwerkt met mensen van je eigen niveau, raak je op een gegeven moment wat uitgeleerd van elkaar.” Zo vervolgde Evi haar carrière bij een klein accountantskantoor in Geleen. “Hier had ik echt een supermanager, van hem heb ik veel geleerd”, vertelt ze enthousiast. Uiteindelijk voelde het kantoor wat klein:

“Met de introductie van de NOW bijvoorbeeld, kwam er door het uitzoeken van al die nieuwe regels, erg veel werk op iedereens bord te liggen.” Via haar zwager Lennard is ze op dat moment in gesprek geraakt met Qconcepts. “De knoop was vrij snel doorgehakt; ik wilde zeker niet terug naar een groot kantoor, maar ik wilde wel met meer verschillende collega’s samenwerken.” 

“Altijd wel iemand om mee te sparren”

“Hier haal ik dan ook het meeste werkplezier uit bij Q! Qconcepts Limburg is een klein en hecht team waar ik me erg thuis voel omdat we echt heel leuk met elkaar omgaan. Ik werk met veel verschillende collega’s uit verschillende teams samen. Dus zodra je over een specifiek onderwerp wil sparren, of een bepaald vraagstuk hebt, is er binnen Q altijd wel iemand beschikbaar om mee te sparren.

Op deze manier is er ook meer ruimte en aandacht voor innovaties. Maar veel belangrijker nog, geeft dit me een enorm gevoel van vrijheid! Ik werk nu bijna elke week op een andere plek, zo wordt het nooit saai. Wat ik erg kenmerkend voor werken bij Qconcepts vind is dat zowel de locaties als de  mentaliteit van deze tijd en zelfs vooruitstrevend zijn.”

EviDelissen-in-de-spotlight231122_0046

"Jonge vrouwen in accountancy, zoek elkaar op”

“Dit vooruitstrevende voel ik nu ook duidelijk, nu ik weer aan het werk ben nadat ik moeder ben geworden. Er zijn veel jonge mensen bij Qconcepts die ouders worden en je merkt dat ook mannelijke collega’s gedeeltelijk thuis blijven voor hun kindje. Ik vind het super mooi dat dit allemaal kan. Ikzelf ben in september terug gekomen na mijn verlof. En het was niet bewust zo gepland, het was wel erg fijn dat ik in een rustigere periode heb kunnen opstarten. Mijn advies voor jonge vrouwen in de accountancy is: zoek elkaar op. Het is zo waardevol om eens met andere vrouwen/moeders te praten over hoe zij de nieuwe situatie en werk combineren met het moederschap aanpakken, je hoeft het echt niet allemaal zelf uit te vogelen”, besluit Evi.

Heeft dit interview je interesse gewekt?

Neem dan contact op met Evi via evi.delissen@qconcepts.nl of 06 37 60 59 97.

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie