Nieuws

Wij zorgen dat jij je studie haalt, zeggen Wessel en Neal

2 min lezen

Redactie

Redactie  -  woensdag 30 juni 2021

Wij zorgen dat jij je studie haalt, zeggen Neal en Wessel. Als praktijkbegeleiders vertellen zij hoe Qconcepts ervoor zorgt dat jij je studie haalt.

Wie zijn jullie?

Ik ben Neal den Baars, 32 jaar, woon in Oosterhout en ben liefhebber van reizen, krachtsporten, hardlopen en lekker (met een voorliefde voor Aziatisch) eten. Ik ben RA en manager audit met 7 jaar ervaring binnen de accountancy. In 2014 ben ik gestart bij KPMG en sinds 2018 werk ik bij Qconcepts.

Ik ben Wessel Smits, 27 jaar, woon in Asten en loop over van zaken die mij interesseren. Van lezen tot duiken en van BBQ-en tot het leren van de Spaanse taal. Ik ben RA en manager audit met 9 jaar ervaring binnen de accountancy. In 2012 ben ik gestart bij RSW en sinds 2017 werk ik voor Qconcepts.

Wat doen jullie bij Q?

Bij Q zijn wij manager en zijn in de lead bij het uitvoeren van audits. Onze klanten zijn (groot) MKB-organisaties, waaronder retail, food, productie, projectenorganisaties en tevens handel. Een vrij divers pakket aan klanten. Naast audit voert Wessel interim finance opdrachten uit. Omdat wij betrokken zijn en een brede interesse hebben, zijn wij ook praktijkbegeleider en aanspreekpunt voor de arbeidsmarkt. Als audit professionals willen weten hoe het is om bij Q te werken, dan kunnen zij ons altijd bellen!

Wat hebben jullie als praktijkbegeleider te bieden?

Wij zitten in de dagelijkse praktijk, wij zijn net afgestudeerd en zitten dus dicht op de materie. Wij weten waar het over gaat en dat willen wij jou meegeven. Wij voorzien in een duidelijke instructie bij overstappen, wij geven begeleiding aan collega’s die zich nog in het praktijkopleidingstraject bevinden en zijn er voor vragen. Wij lezen jaarplannen, referaten en verslagen en bereiden samen met jou het slotmondeling voor. Wij willen ervoor zorgen dat een overstap naar Q geruisloos verloopt en dat de studie met plezier en nominaal wordt doorlopen. Hier is namelijk iedereen bij gebaat!

Hoe gaat Q met studie om?

Wil je colleges volgen? Dat regelen we. De helft is dan in jouw eigen tijd en de andere helft betalen wij; 50/50. Wij stemmen je planning af op jouw studiebehoefte. En tijdens de studie staan onze mentoren en 10 praktijkbegeleiders voor je klaar. Extra goed om te weten: heb je een studieschuld vanuit jouw werkgever? Dan nemen we die over. Kortom, wij zorgen ervoor dat jij je studie gaat halen!

Wat als je tijdens je studie wilt overstappen?

Het komt regelmatig voor dat audit professionals tijdens de studie overstappen. Tijdens de bachelor- en masterfase en theorie RA levert dat geen issues op. Alleen tijdens de praktijkopleiding heeft overstappen wat extra aandacht nodig. Maar daar hebben we onze overstapservice voor; er is een duidelijke instructie wat je moet doen en in de praktijk werkt dat prima. Samenvattend: overstappen tijdens je studie levert dus geen vertraging op. Neal heeft dit zelf ervaren tijdens zijn overstap van KPMG naar Qconcepts.

Meer weten?

Meer weten over studeren binnen Qconcepts of gewoon eens sparren over persoonlijke ontwikkeling? Neem dan contact op met Wessel op 06-30515229 of Neal op 06-45834326. Of neem contact op met Clemens van der Werf op 06-13841010. Hij is onze specialist rondom leren, ontwikkelen en loopbaan.

Over Qconcepts

Qconcepts is een kantoor met een missie: wij geloven dat de beste prestatie volgt als iedereen doet wat hij wil en wat hij kan. Wij willen het beste uit mensen halen en ze zo lang mogelijk voor de sector behouden. Dat maken we onder andere mogelijk door onze mensen te ontwikkelen (in de hoogte, diepte of breedte). En dat doen we door een streep te zetten door hiërarchie, hoge werkdruk en duizenden corporate regels.

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie