Q'er in de spotlight

Nick: “Duurzaamheid is het ultieme samenwerken!”

2 min lezen

Redactie

Redactie  -  zaterdag 29 april 2023

Nick I 35 jaar I Rotterdam I Getrouwd I RC I 17 jaar werkzaam in finance I Voorliefde voor middelgroot en groot MKB-bedrijven

Vandaag staat Nick van Breugel in de spotlight. Nick is gestart in accountancy bij BDO. Daarna is hij overgestapt naar het bedrijfsleven en is daar actief geweest als manager finance. Hij vertelt waarom hij is overgestapt naar Qconcepts en wat voor hem het ultieme samenwerken is.

Wat doe je bij Qconcepts?

"Ik ben manager CFO Advisory. Dit is een verzameling van diensten voor CFO’s van MKB(+)-bedrijven. De 5 pijlers zijn: 

1.    Compliance, accounting & reporting
2.    Groei, strategie & risico’s. 
3.    Duurzaamheid / ESG
4.    Data & IT
5.    Funding & finance

Dit dienstenpallet wordt al aangeboden vanuit ons kantoor te Den Bosch. Ik ga het nu opzetten voor de Randstad, vanuit onze kantoren in Rotterdam en Amsterdam. Mijn doel is om een volwassen en divers team te bouwen (in persoonlijkheid en expertise), waarin we nauw samenwerken met onze klanten."

Waarom heb je voor Q gekozen?

De rollen binnen het bedrijfsleven heb ik met veel plezier vervuld. Toch had ik behoefte aan meer afwisseling, in werkplekken, in klanten, in mensen. Ik kende Q vanuit 1 van de bedrijven waarvoor ik werkte. Q was daar de controlerend accountant. Ik heb Q toen leren kennen als organisatie met vooral ervaren mensen (veel RA’s), down-to-earth, ondernemend en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Zo ervaar ik dat nu ook. Ik krijg de ruimte en de kans om een nieuw team te bouwen. En ik krijg alle ondersteuning vanuit mijn collega’s, zowel in kennis als in netwerk. Hoe gaaf is dat?!

Wat is jouw visie op duurzaamheid?

Duurzaamheid / ESG is onze bijdrage aan de maatschappij. Het is niet alleen regelgeving, het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om dit onderwerp te borgen in de bedrijfsvoering. Zelf doe ik dat erg graag voor en met MKB(+)-bedrijven. 

Wat vind ik geweldig aan ESG? Het is de ultieme vorm van samenwerken. Het publieke domein ontmoet de private wereld, we werken nu voor onze toekomst, generalisten ontmoeten specialisten, het is multidisciplinair samenwerken, het is de balans vinden tussen winst maken en investeren en het is pionieren. Daarom ga ik erg graag aan de slag met ESG. Samen met onze klanten wil ik ervoor zorgen dat zij vanaf 1 januari 2025 klaar zijn.

De komende tijd zullen wij hard werken aan het ontwikkelen van ESG. Dat betekent aan de ene kant het bouwen van een team met vaste mensen en het ontwikkelen van een goed netwerk aan zzp’ers. Zo kunnen we gericht en op maat capaciteit inzetten voor onze klanten. Aan de andere kant zullen we samen met onze accountancy-collega’s veel kennis delen met de markt. Zo trappen we binnenkort af met meerdere ronde tafel sessies. Als de data bekend zijn, zullen wij daarover communiceren.

Wie bel je voor vragen over CFO Advisory of ESG?

Wil je meer weten over CFO Advisoy of ESG? Neem dan contact op met Nick via nick.van.breugel@qconcepts.nl of 06 - 28 83 90 47.

Ben je benieuwd welke mogelijkheden er bij Q zijn voor interim finance professionals of consultants ESG? Neem dan contact op met Clemens van der Werf via clemens.van.der.werf@qconcepts.nl of 06 - 13 84 10 10.

Je kan ook hier kijken voor ons vacatures: overzicht beschikbare plekken
De vacature van consultant ESG vind je hier: ESG vacature

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie