Qconcepts Marthe Smets
Q'er in de spotlight

Marthe: "Blijven auditen in de sector waar ik een passie voor heb: healthcare”

2 min lezen

Redactie

Redactie  -  maandag 17 oktober 2022

Marthe Smets | 32 jaar| Someren | 1,5 jaar werkzaam bij Q | tennis | yoga | mensenmens | diepgaande gesprekken | loyaal | perfectionistisch | Gilmore Girls

Deze maand zetten we Marthe Smets in de spotlight. Marthe werkt ruim 1,5 jaar bij Qconcepts in team Healthcare: “De sfeer en cultuur binnen dit team en deze sector zijn erg fijn. Ik heb het gevoel dat ik wat bijdraag aan de maatschappij en ik vind het nog leuk om te doen ook!”


Marthe vervolgt: “Het werken bij Qconcepts bevalt heel goed. Een belangrijk deel daarvan is dat ik meer rust heb gevonden en het werk ook kan loslaten. Als ik klaar ben, ben ik niet meer met mijn werk bezig. Dit kunnen afschakelen is een groot verschil met waar ik vandaan kom. Ik ben nu veel rustiger en veel meer mezelf.”

“Ik vind werk-privébalans erg belangrijk”

Ik had al contacten die werkzaam waren bij Q en daar heb ik zelf contact mee opgenomen. Q heeft namelijk een team dat gespecialiseerd is binnen de Healthcare sector. Daar was ik zeer in geïnteresseerd! Ook biedt Q een goede werk-privébalans én vinden ze kwaliteit belangrijk. Beide passen goed bij mij.

MartheSmets-Qconcepts

"Ik geniet heel erg van de successen van mijn mentees”

Ik mag diverse rollen bekleden binnen Qconcepts. Niet alleen ben ik auditor in de Healthcare, maar ook ben ik mentor en een aanspreekpunt voor de arbeidsmarkt. Dat laatste houdt in dat ik op events aanwezig ben om mensen enthousiast te maken over Q en aanwezig ben bij sollicitatie- en kennismakingsgesprekken. In deze rol leer ik veel andere mensen kennen. Top, want ik ben echt een mensen-mens.

Om die reden is ook mijn rol als mentor passend. Daarin begeleid ik andere Q’ers – mijn mentees - bij hun ontwikkeling. Dat is leuk om te doen en ik geniet heel veel van de successen van anderen. Ik haal echt mijn energie uit hun groei en het leveren van een bijdrage daaraan. Mijn mentorstijl is het gesprek aangaan, transparant communiceren en vooral: benaderbaar zijn. Elkaar periodiek spreken is sowieso erg belangrijk. Aan de voorzijde neem ik graag tijd om dingen uitgebreid uit te leggen want ik denk dat je er aan de achterkant veel tijd mee wint. Daarnaast wil ik graag dat mijn mentee het gevoel heeft dat hij altijd contact kan opnemen wanneer er iets is en dat ik bereid ben mee te denken.

“Eerst twee jaar vrijstelling en dan ga ik mijn RA-titel halen.”

Theoretisch ben ik klaar met mijn studie en aan mijn praktijk ga ik nog beginnen. Ik ben van plan om komend jaar te beginnen met 2 jaar vrijstelling en dan binnen 1,5 jaar mijn RA titel te behalen. Hierbij krijg ik alle steun vanuit Q. Ook hebben we een paar collega’s die in hetzelfde proces zitten of dit al hebben doorlopen. Fijn, want bij hen kan ik terecht als ik vragen heb of ergens mee zit. Sowieso bevalt de begeleiding bij Q me heel goed. Als ik vragen heb, kan ik bij iedereen terecht. Ook om samen te sparren. We brainstormen regelmatig, ongeacht het functieniveau. Het voelt heel gelijkwaardig en dat is zeer prettig samenwerken.

marthe9

"Blijven auditen in de sector waar ik een passie voor heb.”

Als ik kijk naar de toekomst, weet ik in ieder geval dat mijn passie ligt in de Healthcare. Het maatschappelijke, mensgerichte, sfeer en de cultuur zijn aspecten die me zo aanspreken. Dit voel je terug in het contact dat je hebt met klanten en dat is voor mij wat mijn werk leuk maakt. Natuurlijk geldt ook in deze sector dat de cijfers positief moeten zijn, maar uiteindelijk draait de organisatie erom dat mensen goede zorg krijgen. Die insteek past heel goed bij me."

Heeft dit interview je interesse gewekt?

Neem dan contact op met Marthe via marthe.smets@qconcepts.nl of 06 53 56 55 06.

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie