Q'er in de spotlight

Mark: “Bij Q krijg je de juiste tools!”

4 min lezen

Redactie

Redactie  -  maandag 3 april 2023

Mark | 32 jaar | Geldrop | vriendin Idy | dochter Yara, 2 maanden | skiën | motorrijden | padellen | ondernemend in hart en nieren | maatschappelijk betrokken | een echte doe-het-zelf’er | 3 jaar bij Q | 10 jaar in Finance

Vandaag staat Mark van Bruxvoort in de spotlight. Mark is financieel adviseur bij Qconcepts en heeft zich gespecialiseerd in de sector woningcorporaties. Niet voor niets, daar kan hij zijn betrokkenheid, zelfstandigheid én ondernemerschap kwijt. “De cultuur in de woningcorporatiesector is prachtig en er werken mensen die willen bijdragen aan de maatschappij”, vertelt Mark enthousiast.

Van kok naar accountant

“Na mijn VWO had ik voor ogen kok te worden, zoals mijn vader. Op de fiets naar mijn eerste stagedag realiseerde ik me dat dat echt niet was wat ik de rest van mijn leven wilde doen”, blikt Mark terug. “Terwijl ik bij de Hanos mijn tijd nuttig besteedde op de heftruck en later als afdelingsmanager, ontdekte ik competentiegericht onderwijs met praktijkroute bij Avans. Op dat moment paste dat veel beter bij mij en ben ik de accountancy ingerold. Later rondde ik aan Nyenrode mijn pre-master, master en post-master RA af”, besluit Mark trots.

MarkvanBruxvoort-in-de-spotlight-4

“Tijdens de opstart van mijn carrière bij een van de Big Four kantoren, voelde ik dat ik niet in die flow paste en ben ik als zelfstandig ondernemer gestart. Dit gaf me een mooie kans om bij verschillende clubs een kijkje in de keuken te nemen, daar heb ik veel van geleerd. Vervolgens heb ik bij Qconcepts de stap kunnen maken van audit naar advies. Voor mij was dat destijds het juiste moment om mijn ervaring als auditor in te zetten om woningcorporaties van binnenuit te gaan ondersteunen als adviseur.

Wat me daarnaast erg veel energie geeft is de rol van kartrekker, aanjager en verantwoordelijke voor de sector woningcorporaties binnen Interim en Advies bij Qconcepts. Dit element van ondernemerschap is voor mij cruciaal voor mijn werkgeluk. Al mijn ervaringen neem ik keer op keer weer mee in deze unieke rol bij Q als sparringpartner voor woningcorporaties. Niet alleen inhoudelijk als ik zelf een interim rol vervul bij een corporatie, maar juist ook als ik corporaties help met het meedenken over een vraagstuk waarin behoefte aan aanvullende kennis en capaciteit centraal staat. Ik kan dan (gelukkig) vanuit mijn inhoudelijke kennis ook goed meedenken met de woningcorporatie en zo komen we samen tot een passende oplossing.”

Woningcorporaties: Een groot maatschappelijk hart

“Werken voor woningcorporaties biedt mij veel moois. De cultuur is prachtig er werken mensen die willen bijdragen aan de maatschappij. Alle mensen waar ik mee in aanraking kom, willen hun talent inzetten om anderen in hun primaire behoefte te voorzien: een fijn thuis hebben”, legt Mark ons uit. “Ik herken mezelf daar echt heel erg in. Zo ga ik bijvoorbeeld al jaren samen met mijn vriendin naar L’Accolade op werkvakantie om daar, samen met anderen, te zorgen dat mensen met een beperking ook kunnen genieten van een onbezorgde vakantie! Ik voer klus- en onderhoudswerkzaamheden uit op het park zodat alles tiptop in orde is voor de bezoekers” vult hij zichzelf bevlogen aan.

MarkvanBruxvoort-in-de-spotlight-3

Werken met vrienden

“Ook thuis klus ik graag, zo hebben Idy en ik onze woning grotendeels zelf opgeknapt. Naast werken en klussen moet er ook tijd voor ontspanning worden gemaakt. Ontspannen doe ik door motor te rijden, te padellen en de tijd te nemen om te genieten van ons jonge gezin.” In de winter ontspant Mark graag op de pistes: “De Q-skitrip (in mijn eerste maand bij Q) was daarom hartstikke mooi meegenomen! Hierdoor voelde het ook direct alsof ik ben gaan werken met vrienden en dat gevoel is eigenlijk nooit meer weggegaan” vertelt Mark met een grote glimlach.

“Vorig jaar ging ik overigens met mijn familie skiën en toen heb ik echt optimaal kunnen werken zoals ik wilde: ik maakte er een workation van. Op de rustige momenten en tussendoor kon ik werken met een prachtig uitzicht en hoefde ik niet direct veel vrije dagen op te nemen. Daaruit blijkt echt het vertrouwen en de ruimte die Q aan hun mensen geeft om flexibiliteit in te bouwen.” 
MarkvanBruxvoort-in-de-spotlight-5

Vrijheid om werk zelf in te vullen

Terugkijkend op zijn keuze voor de (destijds) nieuwe rol bij Q staat Mark het meeste bij dat in de eerste gesprekken al is aangegeven: “Laat maar weten wat jij nodig hebt, kom maar met een plan, wij faciliteren jou in wat je nodig hebt”, de mogelijkheid zelf verantwoordelijkheid te kunnen pakken en autonoom te mogen ondernemen, heeft hem niet alleen aangetrokken tot Q maar houdt het werk voor hem ook veelzijdig en uitdagend.

“Een van die dingen die ik nodig had én heb, is flexibiliteit. Hoe leuk ik het werk dat ik doe ook vind, ik wil ruimte hebben om te genieten van andere dingen in het leven. Dit maakt dat in mezelf in de tijd die ik bij Q aan het werk ben, voor de volle 200% inzet. Ik weet dat Q goed voor mij is en ik probeer dus ook zo goed mogelijk te zijn voor Q. Zo was er ook een keer dat ik, tijdens vakantie, op het strand een telefoontje kreeg van een nieuwe klant. Toevallig had ik even tijd, en heb ik de woningcorporatie op afstand met haar vraagstuk kunnen helpen. Tegenwoordig word ik door deze klant regelmatig gevraagd mee te denken over verschillende onderwerpen. 

MarkvanBruxvoort-in-de-spotlight-2Ik denk dat dat het mooie is: ik heb de vrijheid om mijn werk zelf in te vullen. Dat is dan ook de ondernemende mindset die naar boven komt. En zo zie je duidelijk dat mijn werk een verlengstuk is van wie ik ben, ik hoef me niet anders voor te doen dan hoe ik graag wil zijn. Ondernemend, maatschappelijk, betrokken… ik zie mezelf dit werk bij Q dan ook echt nog wel een hele tijd doen!”

Heeft dit interview je interesse gewekt?

Mark is voor woningcorporaties een ervaren gesprekspartner in de zoektocht naar ondersteuning bij het opstellen van financiële stukken, zoals de jaarrekening, begroting of dvi/dpi, of bij de uitvoering van interne controlewerkzaamheden. Hiernaast ondersteunen we corporaties ook in verschillende managementrollen, denk hierbij aan bedrijfsvoering, financiën of planning & control. Zie jij dit werk als financieel adviseur voor woningcorporaties ook zitten? Neem dan contact op met Mark via mark.van.bruxvoort@qconcepts.nl of 06 11 42 35 98.

Ben je benieuwd welke andere mogelijkheden er bij Q zijn voor financieel adviseurs? Neem dan contact op met Clemens van der Werf via clemens.van.der.werf@qconcepts.nl of 06 13 84 10 10.

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie