Q'er in de spotlight

Anne: “Ik vind het belangrijk mezelf te mogen zijn."

3 min lezen

Redactie

Redactie  -  woensdag 20 april 2022

Anne Boer | 33 jaar | Utrecht | samenwonend | Simcorp Dimension expert | 2 jaar bij Q | stadsvrouw | voetballer | bootje in de gracht | knaller | powervrouw

Deze maand zetten we Anne Boer in de spotlight. Anne werkt sinds 2 jaar bij Qconcepts in het team Banking & Investments. “De gezelligheid en sfeer van Q spraken me heel erg aan. Er wordt veel georganiseerd en als je een goed plan hebt mag je het gaan uitvoeren. Ik vind die vorm van ondernemerschap echt heel erg leuk. En tot slot, voor mij enorm belangrijk, je mag jezelf zijn bij Q.”

“Ik help vermogensbeheerders alles te halen uit Simcorp Dimension.”

“Ik werk telkens voor langere tijd aan projecten voor vermogensbeheerders. Zij zijn de beleggers van de verzekeraars en de pensioenfondsen en voor het beleggen gebruiken zij het beleggingsadministratiesysteem Simcorp Dimension. Mijn collega’s en ik zijn daar experts in. Wij helpen onze klanten bijvoorbeeld bij het doen van een data-migratie of de implementatie van nieuwe onderdelen uit het programma.

Het mooie aan Simcorp Dimension is dat je er alle kanten mee op kunt. Het is namelijk front-to-back en bevat het gehele beleggingsproces. De belegger start met kiezen welke aandelen obligaties hij wil aanschaffen, kan deze transactie in hetzelfde systeem afhandelen en tot slot relevante rapportages draaien.

Voor mij is het interessant om in dit systeem te werken. Doordat het een front-to-back programma is, zijn er namelijk veel dingen te configureren en connecties te maken. Dat betekent ook dat de meeste collega’s in ons team expert zijn op een eigen gebied. Zo werk ik vooral aan de frontoffice kant, bij de beleggers zelf en de transacties. Een collega zit op de meer technische kant ervan, een andere collega zit meer op de datawarehouse kant. Zo hebben we veel expertise in huis.”

“In mijn werk ben ik altijd op zoek naar de vraag achter de vraag”

“Wat ik leuk vind aan mijn werk, is het puzzelen om dingen voor elkaar te krijgen in het systeem, en het samenwerken met andere mensen om hun vraagstukken op te lossen. Daarbij geniet ik extra van de momenten waarop ik met een team toewerk naar de ontknoping: de livegang van (een deel van) het systeem. Dit vraagt veel voorbereiding en afstemming, zodat je op een bepaald moment live kan. Dit doen we vaak in de weekenden zodat we op maandagen live kunnen gaan. Dat is altijd een spannend moment.”

Anne Boer livegang

“Iedere dag is weer anders en dat maakt het zo leuk”

“Binnen het project waar ik momenteel aan werk, doorloop ik een verandering in de rol van projectmanager. Hierdoor ervaar ik ook de kant van aanjager zijn. Juist die afwisseling maakt mijn werk erg spannend en leuk.

Omdat je zoveel bij je klant zit is het leuk om te ervaren dat Q echt zijn best doet om binding te houden met zijn werknemers. We hebben sowieso iedere maand een meeting. We hebben een hecht team, we spreken elkaar ook buiten werk om. We helpen elkaar en je zit vaak met andere Q’ers op een opdracht. Hierdoor houd je ook binding met elkaar.”

“Ik vind het belangrijk om authentiek te mogen zijn.”

“Bij Q mag je jezelf zijn, hoef je jezelf niet teveel aan te passen aan het systeem en kun je jezelf uitspreken. Ik ben daardoor volledig mezelf op het werk. En mijn collega’s ook. Dat is heel belangrijk voor me. Hoe luidruchtig en aanwezig iemand dan soms ook is, het is oké.

Daarnaast vind ik het belangrijk om plezier te hebben. Grapjes tussendoor moeten kunnen. Je mag er zin in hebben en je hoeft niet alleen maar over de cijfertjes te praten. En dat zit bij Q wel goed.”

“Ik bewonder vrouwen die met zachtheid, empathie en daadkracht hun doelen bereiken”
Anne Boer 6

Tot slot benoemt Anne nog de unieke samenstelling van het team waarin ze werkt: "Er werken binnen team B&I relatief veel vrouwen. Een unicum in de finance/IT, en voor mij een waardevol kenmerk van Qconcepts. Ik hoop andere vrouwen vanuit mijn rol te inspireren. Er is in de IT wel degelijk een plek weggelegd voor hen!

Over het algemeen bewonder ik vaak vrouwen die stoer zijn. Bijvoorbeeld de premier van Nieuw-Zeeland: Jacinda Ardern. Zij probeert met zachtheid, empathie en daadkracht het land te leiden. Dat bewonder ik. Machtige vrouwen die hun vrouwelijkheid omarmen.”

Heeft dit interview je interesse gewekt?

Neem dan contact op met Anne via Anne.Boer@qconcepts.nl of 06 539 539 72.

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie