Dedicated

Qconcepts viert 12,5 jarig jubileum

3 min lezen

Redactie

Redactie  -  dinsdag 28 juni 2022

Deze maand viert Qconcepts haar 12,5 jarig jubileum. Een mijlpaal waar we trots op zijn! De afgelopen jaren zijn we uitgegroeid tot succesvol accountancy- en advieskantoor waar 150 Q'ers zich aan hebben verbonden en mogen we werken voor vele tevreden klanten.

De hoogtepunten van 12,5 jaar Qconcepts zijn gebundeld in een jubileummagazine, dat is te downloaden via de website van Qconcepts. We spreken Cor Pijnenburg, oprichter en partner Qconcepts accountants, en Arnoud Albada, partner binnen Qconcepts financial advisors, over het jubileum.

De wens: een kantoor dat het anders doet

Cor Pijnenburg was in 2009 een van de oprichters van Qconcepts: "In die tijd werkte ik samen met Boudewijn Daris en Willem van Zutphen. We spraken naar elkaar uit dat we steeds minder voldoening uit ons werk haalden. Op een avond schetsten we ons ideale kantoor en besloten we ervoor te gaan. Qconcepts was een feit. Met als pay-off Dare to be different. Want één ding wisten we zeker, we wilden het op veel vlakken anders doen dan standaard was in de sector."

Arnoud Albada sloot zich in 2014 aan bij Qconcepts: "In 2011 richtte Erwin Tak de interim en advies afdeling van Qconcepts op en niet veel later heb ik me met mijn ervaring van de investment management aangesloten. Vanaf het eerste moment was ik gecharmeerd van de sfeer die er hing, van het sterke Q-gevoel. Dit combineren we al jaren met onze krachtige adviespositie en maken daardoor een mooie groei door."

De mens staat centraal

Pijnenburg: "Onze formule was, en is, eenvoudig: we richten ons in de accountancy op de audit, leveren hoge kwaliteit en werken samen met betrokken senior professionals. We zetten onze mensen centraal: zij bepalen hoe ze willen werken en zichzelf willen ontwikkelen. Zo dragen we ons steentje bij aan de sector. We vinden het namelijk erg belangrijk dat het vak interessant blijft voor professionals en ze binnen de sector blijven werken. Onze Q'ers vinden dit, ondanks de toenemende regeldruk, het mooiste vak om in te werken."

Albada vult aan: "Dat vinden we ook belangrijk voor onze adviseurs. Wij zoeken geen mensen voor onze opdrachten, maar opdrachten voor onze mensen. Zo zorgen we ervoor dat iedere adviseur 100% betrokken is bij de klant waarvoor ze gaan werken. En dat iedereen zich kan ontwikkelen in de richting waar zij zich goed bij voelen."

Dedication is waar het om draait

Die betrokkenheid is wat een Qconcepts écht Q maakt. Pijnenburg: "Toen we tien jaar bestonden, hebben we met onze mensen een rebrandingtraject doorlopen. Het was tof om dit samen te doen, we hebben veel geleerd! Samen hebben we bepaald wie Qconcepts is: een kantoor dat inmiddels had bewezen het anders te doen, en dat zich typeert door de betrokken medewerkers. Bij ons draait het om dedication. Dat dragen we tegenwoordig uit. We zijn Qconcepts - dedicated accountants and financial advisors."

Albada: "Deze rebranding was een fantastische booster voor de onze advies dienstverlening. We zijn zichtbaar onafhankelijk geworden van accountancy."

Trots

Pijnenburg: "We zijn enorm trots op deze mijlpaal. We hadden 12,5 jaar geleden niet durven hopen dat we nu zo'n mooie club bij elkaar hebben en dat zoveel collega's en klanten ons het vertrouwen geven. We vieren het jubileum samen met hen. Afgelopen weekend gingen we daarom al met onze mensen naar Texel. Dat was genieten!"

Compensatie

Tijdens het jubileum krijgen alle collega's binnen Qconcepts een extra geschenk. Pijnenburg: "We vinden het van groot belang dat iedereen zich in de zomerperiode goed kan ontspannen. Met de huidige prijsstijgingen van levensonderhoud komt dat mogelijk onder druk te staan. Daarom komen wij onze mensen tegemoet. Vooruitlopend op de reguliere salaris- en bonusronde per oktober 2022 geven we iedere Q'er daarom met het salaris van juli een aanvullende eenmalige compensatie van €1.500 bruto. Deze compensatie geldt voor iedereen, ongeacht functie, aantal werkzame uren in de week of tijd bij Q. Zo hopen we dat iedereen wat meer lucht krijgt. En ondanks alle hogere kosten wél ruimte heeft voor ontspanning in de zomerperiode."

Magazine

Wil je meegenieten? Blader dan door het jubileummagazine van Qconcepts. Dat download je via de website.

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie