Q'er in de spotlight

Q-Concepts is een witte raaf volgens Clemens!

3 min lezen

Redactie

Redactie  -  maandag 31 december 2018

Deze maand is Clemens van der Werf aan het woord. Volgens hem is Q-Concepts een witte raaf in de wereld van accountancy.

 

Wie ben je?

Clemens van der Werf. 52 jaar. Vader en samenwonend in Amersfoort. Bijna 20 jaar recruiter. Ruim 1 jaar werkzaam voor Q-Concepts.

Wat doe je bij Q-Concepts?

Bij Q-Concepts ben ik recruiter en HR-adviseur. Ik zorg voor de werving van nieuwe vaste medewerkers, de invulling van tijdelijke audit- en finance opdrachten en ben verantwoordelijk voor HR en Talent Management.

Waarom kiezen medewerkers voor Q-Concepts?

Ieder jaar vraagt Q-Concepts aan haar medewerkers om tops (wat gaat goed) en tips (wat kan beter). Voor de organisatie is dit belangrijke informatie. Hieruit is een top 5 samengesteld. De tops zijn: focus op kwaliteit en werken met senior professionals, de combinatie van audit en interim-opdrachten, korte lijnen, een informele sfeer en werken zoals je wilt. Dat laatste betekent vrijheid in hoe, wanneer en waar je werkt. En dat je kan kiezen hoe je dagelijks werk eruitziet (meerdere branches of juist specialiseren, wel/geen combinatie met interim, wel/niet deelnemen aan projecten binnen Q en wel/geen sturing op promotie maken of partner worden).

Tips zijn er natuurlijk ook. De tips komen vooral voort uit de snelle groei van Q-Concepts. Het gaat daarbij om aandacht voor de verbinding tussen de 3 vestigingen, interne communicatie, behoud van onze cultuur, systemen aanpassen aan onze nieuwe bedrijfsomvang en helder blijven in wat we van elkaar verwachten. De tips zijn ondertussen verdeeld binnen de organisatie en zullen de komende periode worden aangepakt. En daar mag ik (gelukkig) zelf ook een bijdrage aan leveren.

Waarom heb jij voor Q-Concepts gekozen?

Voor mij is het grotendeels hetzelfde als voor de andere Q-ers. Ik voel vrijheid en vertrouwen, ik kan mijzelf zijn, ik kan bij iedereen terecht en zie (omdat we groeien) elke dag kansen om nieuwe dingen op te pakken. En ik loop warm voor ontwikkeling, zowel van de organisatie als van de mensen die daar werken. Aan de organisatie draag ik bij door nieuwe medewerkers te vinden (in 2018 waren dat er 15 en in januari 2019 starten 8 nieuwe mensen), door interim-opdrachten in te vullen (met eigen mensen of zzp’ers) en door verbeteringen binnen recruitment en HR te realiseren. Aan de ontwikkeling van mensen draag ik bij door ons Talent Management uit te voeren en binnenkort als Insights Discovery Practitioner aan de slag te gaan.

Wat maakt Q-Concepts een witte raaf?

Als recruiter en HR-adviseur is mijn werk in de wereld van accountancy erg uitdagend. Regelmatig verschijnen er berichten over jonge accountants die het vak uit (willen) gaan vanwege de werkdruk en de dossiervorming. Accountants die voorlopig in het vak willen blijven, zijn verzadigd. Zij worden zo vaak benaderd door andere accountantskantoren, dat ze haast ongevoelig zijn geworden om over te stappen. Toch is het Q-Concepts gelukt om de afgelopen jaren met 15 mensen per jaar te groeien. De crux van dit succes zit in het DNA van Q-Concepts. Wij werken voornamelijk met ervaren mensen, wij belonen conform Big-4 kantoren, wij plannen vanuit overcapaciteit, het is wij in plaats van ik, wij gaan informeel met elkaar om, wij zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling en medewerkers ervaren vrijheid en vertrouwen. Deze combinatie spreekt veel mensen aan, het is juist waar ze naar op zoek zijn. Het is ook deze combinatie die ervoor zorgt dat Q-Concepts binnen de accountancy een witte raaf is.

Wat zegt de foto?

Ik sta op de foto in een hoody bij de ingang van ons kantoor. De foto is voor mij veelzeggend. Ik ben blij om voor Q-Concepts te werken en ik kan er mezelf zijn. Ik hoef geen pak aan om te laten zien dat ik kwaliteit lever. En daarom betekent de spreuk ‘dare to be different’ zoveel voor mij.

Wil je meer weten over Clemens of Q-Concepts, bel dan met Clemens van der Werf op 06-13841010. Neem daarnaast een kijkje op onze website voor de openstaande vacatures op www.q-concepts.nl/onze-functies.

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie