Q'er in de spotlight

Meerdere uitdagende banen en toch tijd voor het gezin, zegt Karin

3 min lezen

Redactie

Redactie  -  woensdag 24 maart 2021

Deze maand is Karin Hellings aan het woord. Karin is na een korte uitstap in het bedrijfsleven teruggegaan naar accountancy. Bij Q vindt Karin de afwisseling en dynamiek die ze nodig heeft in de combinatie audit en interim-opdrachten. Naast uitdaging wil Karin tijd en energie hebben voor zichzelf en haar gezin.

Wie ben je?

Ik ben Karin Hellings, 36, Brabander, hockeyer, getrouwd en trotse moeder van 2 jongens. Zakelijk bekeken: manager, RA en audit professional met 15 jaar werkervaring. In 2006 ben ik gestart bij PwC, van 2015 t/m 2018 voor 2 zorginstellingen gewerkt en sinds januari 2019 aan de slag voor Q-Concepts.

Wat doe je bij Q?

Bij Q voer ik audits en interim finance opdrachten. Daarbij focus ik me op de sectoren healthcare en woningcorporaties. Daarnaast ben ik met veel plezier mentor van 3 collega’s en ben ik verantwoordelijk voor de planning van team healthcare. Daardoor heb ik het gevoel dat ik regelmatig andere dingen doe, en daarmee meerdere banen bij hetzelfde bedrijf heb.

Waarom terug naar accountancy?

Na 9 jaar in accountancy was ik benieuwd naar de andere kant van de tafel. Ik wilde als finance professional verbreden en me ook verdiepen in de organisatie-dynamiek. De overstap naar de 2 zorginstellingen was een zeer waardevolle ervaring en ik kijk er ook positief op terug. Ik heb er veel geleerd. Toch kriebelde het na een paar jaar. Ik zocht afwisseling en dynamiek in een omgeving van gemotiveerde professionals. Dit vond ik bij Q waar ik 50% accountancy doe en 50% interim-opdrachten. Audit en interim hebben met elkaar gemeen dat je bij veel verschillende bedrijven in de keuken mag kijken. En door de projectmatige manier van werken word je gedwongen om snel tot een professioneel en onafhankelijk oordeel te komen. En er komen genoeg vaktechnische/inhoudelijke vraagstukken om de hoek kijken. Dat ervaar ik als zeer uitdagend en bevredigend. Vandaar dat ik besloot om terug te gaan naar accountancy.

Waarom dan naar Q?

Ik ken meerdere Q-ers vanuit mijn periode bij PwC. Van hen hoorde ik positieve geluiden over hun overstap naar Q, dat maakte me natuurlijk nieuwsgierig. Wat de doorslag gaf? De doorslag zat in de mensen die op dezelfde manier naar het vak kijken. En net zo belangrijk, de mogelijkheid om audit en interim-opdrachten te combineren in de sectoren die mij aanspreken (healthcare en woningcorporaties). Voor mij is dat het beste van twee werelden. En als derde: het ervarings- en kennisniveau binnen Q, het is namelijk een organisatie met veel ervaren mensen. De helft is RA en het gros heeft meer dan 4 jaar ervaring. En wat voor mij ook een plus was: Q biedt mij de mogelijkheid om dingen op te pakken die ik leuk vind. Zo ben ik bijv. mentor geworden, ik geniet er namelijk van om mensen te begeleiden en te zorgen dat zij zich goed voelen. Ook houd ik me ondertussen bezig met de planning. Zo kan ik een bijdrage leveren aan het team en de kwaliteit van ons werk. Want deze wordt mede bepaald door een realistische en haalbare planning. Door de verschillende taken en rollen heb ik het gevoel dat ik meerdere banen heb.

Heb je dan nog wel tijd voor je gezin?

Jazeker. Voor mij is daarin het belangrijkste dat ik zelf de regie heb over mijn tijd en werkzaamheden. Daardoor kan ik het werk doen hoe, wanneer en waar ik wil. Natuurlijk moet ik zorgen voor een goede communicatie met mijn team en mijn klanten. Maar als ik daarvoor zorg, heb ik alle vrijheid. Dat geeft mij de ruimte en energie om de dingen te doen die ik naast werk belangrijk vind, zoals boeken lezen, het terras op (zodra dat weer kan natuurlijk), mijn gezin en hockeyen.

Meer weten over Karin of Q?

Wil je meer weten over Karin of Q-Concepts, bel dan met Karin op 06-82317939 of onze recruiter Clemens van der Werf op 06-13841010. Wil je onderzoeken of Q wat voor jou is: neem dan ook contact op met Clemens. Wij nemen doorlopend en volop mensen aan. Wij streven namelijk naar ruimte in de planning. En wij geloven dat goede mensen het verschil maken en dat het werk dan vanzelf volgt.

Over Q-Concepts

Werken met senior audit professionals, focus op kwaliteit, focus op welzijn, de mens centraal, werken zoals je wil, stimuleren van persoonlijke- en teamontwikkeling, groei kan in de breedte, diepte of hoogte, informele sfeer, korte lijnen, geen hiërarchie, werken vanuit respect en begrip, hechte en zelfsturende teams (wij in plaats van ik), extra inzet is vrijwillig, auditors kunnen ander werk doen, zoals interim finance opdrachten. Zo heb je meer tijd en plezier zonder in te leveren op uitdaging en arbeidsvoorwaarden.

Q-Concepts groeit met 20 tot 30% per jaar, wij zijn een top 20 kantoor in audit, met 100 Q-ers en 5 vestigingen (Den Bosch, Rotterdam, Sittard, Arnhem en Amsterdam). De meeste audit- en interim finance klanten zijn actief in de sectoren: MKB (o.a. retail, food, fashion, productie en handel), healthcare, woningcorporatie en non-profit (o.a. stichtingen, verenigingen en gemeenten).

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie