Ontwikkeling

Lysian Martina is de slimste financial van Nederland!

2 min lezen

Redactie

Redactie  -  vrijdag 10 februari 2023

Hoeveel procent van de fraudemeldingen wordt gedaan door accountants? Met haar antwoord op die vraag werd Lysian Martina de winnaar van de Grote Financiële Kennisquiz 2022. Ze mag zich door deze winst de slimste financial van Nederland noemen. Op 8 februari nam zij haar prijs in ontvangst bij Qconcepts in Rotterdam. 

'Het hoogtepunt’ van Lysians carrière

Lysian mag zichzelf dit jaar de Slimste financial van Nederland noemen. Ook wint ze een prijs waarmee ze het spreekwoordelijke hoogtepunt van haar carrière behaalt: een diner en overnachting in de Euromast in Rotterdam. 

Lysian werkt als auditor bij de Gemeentelijke Accountantsdienst van Den Haag en volgt momenteel de post-master om haar RA-titel te halen: “Ik werk met veel plezier in de audit. Het controleren van jaarrekeningen bij de gemeente is namelijk behoorlijk complex, we werken gedurende het jaar aan veel verschillende opdrachten én we doen dit samen met een klein hecht team. Jammer genoeg ben ik in ons team de enige die meedeed aan de financiële kennisquiz. Volgend jaar komt daar ongetwijfeld verandering in!”

Onverwacht bericht

Lysian had niet verwacht de winnaar van de quiz te worden: “Ik vind het een eer dat ik heb gewonnen! Vorig jaar kwam ik de quiz tegen in één van de nieuwsbrieven binnen accountancy en dacht: mooi om in korte tijd weer even mijn kennis te testen. Dat ik de prijs ook daadwerkelijk win is onverwacht en gaaf! Ik heb veel zin om in de zomerperiode naar de Euromast te gaan.”

Jaarlijkse kennisquiz

In oktober 2022 ging de Grote Financiële Kennisquiz 2022 van start. Mark Bäumler, Assistant Manager bij Qconcepts, was quizmaster: “Wekelijks heb ik vanuit ons kantoor in Sittard een van de vragen uit de quiz uitgelicht. Fraude, UBO’s, duurzaamheid, rapporteren: allerlei accountancy gerelateerde onderwerpen kwamen voorbij. Voor mij was deze rol als quizmaster een mooie afwisseling met mijn dagelijkse werk in de audit. Het was leuk om andere financials te enthousiasmeren over vaktechnische thema’s. Met een quiz als deze bewijzen we dat vaktechniek leuk kan zijn!”

Kennis delen

Bij Qconcepts hechten we waarde aan het delen van kennis. Daarom organiseren we jaarlijks de Grote financiële kennisquiz. Daarnaast organiseren we maandelijks workshops die zijn gericht op vakinhoud, praktische vaardigheden of persoonlijke ontwikkeling. Iedereen is welkom en kan kosteloos deelnemen: www.qconcepts.nl/events.

Meer weten? 

Wilt u meer weten over Qconcepts of de grote financiële kennisquiz?  Neem dan contact op met quizmaster Mark Baumler via mark.baumler@qconcepts.nl of communicatieadviseur Anouk de Bresser via anouk.de.bresser@qconcepts.nl

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie