Ontspanning

Lees-, luister- en kijktips voor de zomerperiode

2 min lezen

Redactie

Redactie  -  zondag 24 juli 2022

Zomer. Wat een prachtige tijd om even helemaal uit het dagelijks werkritme te stappen. Of je nou op vakantie gaat of niet, het blijft een periode waarin er vaak wel tijd is voor extra ontspanning. Als alle mogelijkheden open liggen, is het vaak lastig kiezen. Noem het het 'netflix-effect', waar je na het scrollen door het aanbod ontmoedigd toch maar de televisie uit zet. Dat kan anders! Wij zetten vijf tips van onze collega's op een rij. Fijne zomer 🌞

Boek - Who. Solve your #1 problem.

Martijn Boelhouwers: "Eerlijk is eerlijk, dit boek moet ik nog gaan lezen. Dat neemt niet weg dat ik iedereen aanraad om met het onderwerp aan de slag te gaan. De arbeidsmarkt is oververhit, waardoor veel werkgevers iedereen aannemen met de juiste competenties. Toch is er een belangrijke vraag extra te stellen: Past deze persoon binnen de organisatie? Voorkom een cultuurclash en neem mensen aan die bij je passen."

Het boek is geschreven door Geoff Smart, en te bestellen via onder andere Managementboek.

Podcast - Kukuru

Fenna Baarda: "Iedere week gaat Giel Beelen in gesprek met inspirerende sprekers. Zij praten over zelfontwikkeling en spiritualiteit, maar ook voeding, beweging, slaap, ademhaling etcetera. Deze onderwerpen vind ik allemaal heel interessant! Het is een aanrader voor anderen, want je haalt er altijd weer nieuwe inzichten uit hoe je dingen kunt doen."

Er staan inmiddels al meer dan 100 gesprekken online, die je kunt beluisteren via https://kukuru.nl/.

Serie - The lost symbol

Jacco van Hees: "Buiten het werk om lees en kijk ik graag iets met een stukje geschiedenis. Ik vind het interessant om nieuwe gebieden te leren kennen via de woorden in de boeken. Je kunt precies alles voor je zien, terwijl je er nog nooit bent geweest. Ik ben in het bijzonder fan van alles waar Robert Langdon de hoofdpersoon is.  Onlangs las ik het boek Inferno uit en keek ik de verfilming van De Oorsprong. Op het lijstje staan nog Delta Deceptie en Juvenalis Dilemma. Maar als ik een echte aanrader moet benoemen, dan is dat wel de serie The lost symbol. Enorm interessante verhaallijn, mooi in beeld gebracht, je blijft kijken!"

Je kunt deze serie terugkijken via https://tvblik.nl/the-lost-symbol.

Boeken - Alles van Steve Cavanaugh

Femke Bras: "Ontspanning door spanning. Door de combinatie tussen werk en studie ben ik gewend om continu 'aan' te staan en bezig te zijn. Als ik iets rustigs doe gaat daardoor mijn aandacht snel weer naar iets dat ik moet doen. Ik raak best snel afgeleid. Een spannend boek helpt mij om focus te houden. Ik wil blijven lezen, zit helemaal in een andere wereld, denk niet aan werk of studie en ontspan mezelf dus. Ik heb vooral een voorkeur voor de boeken van Steve Cavanaugh, dus die raad ik aan aan iedereen die net als ik snel afgeleid raakt, maar wel wil ontspannen."

Je kiest een van de boeken van deze auteur via zijn website.

 

Boek - Mijn stijl

Maarten Verbakel: "Het boek van Toon Gerbrands gaat over succesvol topsportmanagement. Interessant om te lezen, want sowieso combineert het mijn vak met mijn passie, en daarnaast hebben accountancy en topsport volop raakvlakken. Als je dat bekijkt met een management bril, zijn er goede lessen uit te trekken. Een van de dingen die ik eruit heb opgestoken, is dat je jezelf niet druk moet maken om zaken waar je geen invloed op hebt. Daar kun je immers niets aan veranderen. Je kunt je beter druk maken om zaken waar je wél invloed op kunt uitoefenen."

Meer van dit soort lessen? Het boek bestel je o.a. via bol.com.

Nog wat andere tips?
  • Serie: Breaking Bad. In deze serie wordt alles benaderd vanuit hoe je het eventueel frauduleus aan kunt pakken. Het kan accountants helpen om fraude juist makkelijker te identificeren. 
  • Online serie: PBC. Content door accountants, voor accountants. https://www.floqast.studio/

 

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie