Nieuws

'Kwaliteit naar buiten begint bij kwaliteit van binnen'

3 min lezen

Redactie

Redactie  -  maandag 27 januari 2020

Alweer sinds 1 augustus 2019 is Micha van Arkel onderdeel van ons team. Met als één van de mooie uitdagingen een kantoor in Arnhem op te zetten. Hoog tijd om nader kennis te maken en hem het hemd van het lijf te vragen!

Wie ben je?

Ik ben Micha van Arkel, 39 jaar en woonachtig in Druten met mijn vrouw en 3 kinderen. Ik ben sinds februari 2002 werkzaam in de accountancy. Per augustus 2019 ben ik bij Q-Concepts aan de slag als partner voor vestiging Arnhem. Voor Q-Concepts heb ik bij Deloitte en BDO gewerkt, waarvan de laatste 2 jaar als partner.

In welke 5 woorden zou jij jezelf omschrijven?

Ambitieus, ondernemend, betrouwbaar, rechtvaardig en (gezond) eigenwijs.

Waarin ben je gespecialiseerd?

Ik ben gespecialiseerd in het controleren en adviseren van zorginstellingen, van klein tot groot en met name in de CARE-sector (VVT-, Gehandicapten- en Jeugdzorginstellingen). Ik ben zeer goed bekend met de verschillende financieringsstromen binnen zorginstellingen en de verantwoordingsvereisten.

Waarom ben je accountant geworden en wat is jouw visie op accountancy?
Na de studie en de echte indiensttreding kwam al snel het besef wat de toegevoegde waarde en de maatschappelijke functie van de accountant is. Dat ben ik me nu ook dagelijks bewust. De rol van de accountant ligt onder een vergrootglas. Terecht of onterecht, daar moeten we wat mee als beroepsgroep. Maar dat begint ook bij jezelf als individueel beroepsbeoefenaar: hoe ga jij zelf invulling geven aan de behoefte van het maatschappelijk verkeer zonder daarbij tekort te doen aan de dienstverlening aan de klant en de kwaliteit?

Waarom heb je voor Q-Concepts gekozen?

Mede door hetgeen ik hierboven aangeef heb ik bewust gekozen voor Q-Concepts: focus op audit, het werken met senior professionals met sectorkennis en een hoge mate van partnerbetrokkenheid bij de uitvoering van de controleopdrachten zijn aspecten die mij aanspreken en cruciaal zijn om een controle met een hoge kwaliteit te kunnen uitvoeren.

Daarnaast vind ik de kleinschalige en platte organisatie echt heel prettig. We werken met zelfsturende teams volgens het concept van Eckart Wintzen. Hierdoor kunnen mensen daadkrachtig en snel handelen, hetgeen zowel de dienstverlening aan de klant als de tevredenheid van onze mensen ten goede komt. Geen ellenlange zinloze discussies en overbodige procedures, maar gewoon lekker met de klant bezig zijn en de medewerkers de aandacht geven die zij verdienen.

Q-Concepts geeft ruimte aan ondernemerschap. Voor mij persoonlijk komt dat onder meer tot uitdrukking in het kunnen opzetten van een kantoor in Arnhem. Het pand is eind vorig jaar geopend, de klantenkring breidt zich uit en ook het aantal medewerkers groeit. We timmeren lekker aan de weg!

'Je kunt je klant pas naar een hoger niveau brengen als je je klant goed kent, weet wat er in de branche speelt en proactief de dialoog aangaat.'

Wat zie je als jouw toegevoegde waarde in jouw branche en rol als accountant?

Toegevoegde waarde van mij als accountant zie ik voornamelijk bij zorginstellingen. Door kritisch te kijken naar de processen en de risico’s van de organisatie en het doorvertalen van de landelijke of regionale ontwikkelingen naar de betreffende organisatie proberen we zorginstellingen te prikkelen om meer en meer bedrijfsmatig te gaan werken. Dat is nu soms nog een vies woord in zorgland, maar in mijn visie is het vooral nodig dat de interne bedrijfsvoering naar een hoger niveau wordt gebracht. Kwaliteit naar buiten – in dit geval het leveren van goede zorg – begint in mijn perceptie bij kwaliteit van binnen. Van zorginhoudelijke zaken heb ik geen verstand, maar ik vind het wel mooi om vanuit mijn expertise een steentje bij te dragen aan het continu verbeteren en betaalbaar houden van de zorg in Nederland.

Wat zijn ontwikkelingen in jouw vakgebied waar je klanten graag bij ondersteunt/helpt/adviseert?

De belangrijkste uitdagingen binnen de zorg betreffen het betaalbaar houden van kwalitatief goede zorg en het vinden van voldoende en geschikte mensen om deze zorg te kunnen leveren. In het licht van diverse ontwikkelingen zoals de vergrijzing, innovatie en toenemende zorgkosten levert dit een spanningsveld op waarin zorginstellingen moeten opereren. Waar wij klanten mee willen helpen is allereerst de interne bedrijfsvoering naar een hoger niveau brengen, waardoor zij proactief op ontwikkelingen kunnen anticiperen of zelfs al kunnen voorsorteren. Ervoor zorgen dat onze klanten continu in de kopgroep zitten, kan alleen als je de klant goed kent, weet wat er speelt in de branche en hierover ook proactief de dialoog aangaat. Omdat wij werken met senior professionals, die bewust voor deze branche hebben gekozen en hier een duidelijke focus op hebben, hebben we hier echt een streep voor op andere accountantsorganisaties.

Hoe zie je de toekomst van Q-Arnhem voor je?

Q-Arnhem moet een accountantskantoor worden waar de regio niet meer omheen kan voor wat betreft accountancy dienstverlening of de inzet van een interimprofessional. De focus ligt hierbij vooralsnog op de segmenten Zorg en MKB, omdat we deze expertise in huis hebben. Maar dat neemt niet weg dat we openstaan voor andere segmenten, zoals woningcorporaties en lokaal bestuur. Dat is ook afhankelijk van de instroom van nieuwe senior professionals. Het uiteindelijke doel is groei naar zo’n 20-25 professionals, die met volle passie en overgave hun diensten verlenen in de regio rondom Arnhem.

Wil je meer weten over Micha of Q-Concepts? Bel met hem op 06-46 89 50 48 of neem contact op met onze recruiter Clemens van der Werf (06-13 84 10 10). Lees hier meer over werken bij Q-Concepts.

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie