Onderzoek

Onderzoek: welke arbeidsvoorwaarden vinden financials onmisbaar?

1 min lezen

Clemens van der Werf

Clemens van der Werf  -  dinsdag 16 mei 2023

Wat kunnen we als sector doen om ons beroep interessant te houden? En welke arbeidsvoorwaarden dragen daar aan bij? Qconcepts voert momenteel een onderzoek uit om daar inzicht in te verkrijgen. Iedere finance professional wordt uitgenodigd om deel te nemen.

Wij vinden het belangrijk om te snappen wat finance professionals belangrijk vinden en wat hen drijft. Wat vinden zij onmisbaar in het arbeidsvoorwaardenpakket? Waar zijn ze momenteel tevreden en waar juist ontevreden over?

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. De enquête duurt ongeveer 4 minuten om te voltooien en deelname is anoniem. Alvast bedankt voor jouw input!

>> Ga naar het onderzoek <<

Het onderzoek loopt tot en met juli. Daarna worden de uitkomsten gedeeld met de sector.

De relatie tussen werkgeluk en beloningen

Arbeidsvoorwaarden zijn niet de belangrijkste trigger voor werkgeluk, blijkt uit onderzoek dat we recent deden. Wél is het de belangrijkste reden voor een baanwissel. Maar liefst 38% van de 225 deelnemers geeft aan een baanwissel te overwegen, waarbij arbeidsvoorwaarden als voornaamste reden worden genoemd. 

Missie

Qconcepts heeft als missie om te zorgen dat financials met meer energie langer voor het vak worden behouden. Het lopende arbeidsvoorwaardenonderzoek is een van de manieren om inzicht te verkrijgen in de randvoorwaarden daarvoor.

De resultaten worden gedeeld met geïnteresseerden, zodat iedere partij er op hun eigen manier vervolg aan kan geven. Alleen samen kunnen we als sector toekomstbestendig zijn.

Blijf op de hoogte

Iedere deelnemer aan het onderzoek heeft de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van het onderzoek.

Ben je geen finance professional, maar wel geïnteresseerd in de resultaten? Stuur dan een bericht aan clemens.van.der.werf@qconcepts.nl met daarin je gegevens. Dan houden we je graag op de hoogte.

Clemens van der Werf
Clemens van der Werf

Clemens is talentmanager bij Qconcepts. Hij helpt financials op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en zet alles op alles om het vak interessant te houden voor hen.

Mail Clemens