Onderzoek

Onderzoek: welke arbeidsvoorwaarden vinden auditors onmisbaar?

2 min lezen

Clemens van der Werf

Clemens van der Werf  -  maandag 20 juni 2022

De arbeidsmarkt voor financials is krap. De meeste accountants worden wekelijks benaderd door een recruiter en veel professionals stappen over naar het bedrijfsleven. Wat kunnen we als sector doen om ons beroep interessant te houden? Qconcepts voert momenteel een onderzoek uit om daar inzicht in te verkrijgen. Iedere audit professional, werkzaam in de accountancy, wordt uitgenodigd om deel te nemen.

Wij vinden het belangrijk om te snappen wat audit professionals belangrijk vinden en wat hen drijft. Wat vinden zij onmisbaar in het arbeidsvoorwaardenpakket? Waar zijn ze momenteel tevreden en waar juist ontevreden over? 

Ben jij een audit professional die werkzaam is in de accountancy? Dan zijn wij benieuwd naar jouw mening. De enquête duurt ongeveer 4 minuten om te voltooien en deelname is anoniem. Alvast bedankt voor jouw input!

>> Ga naar het onderzoek <<

Het onderzoek loopt in juni en juli. Daarna worden de uitkomsten gedeeld met de sector.

De relatie tussen werkgeluk en beloningen

Arbeidsvoorwaarden zijn echter maar één onderdeel van de vraag of iemand op z’n plek zit bij de werkgever. Onlangs voerden we extern een onderzoek uit rondom werkgeluk onder (IT) audit professionals. Aan het onderzoek deden ruim 200 mensen mee. Wat blijkt? Arbeidsvoorwaarden komen op de 4e plek als het om werkgeluk gaat. Voor de deelnemers is de volgende top 3 van invloed op werkgeluk:

  • relatie met collega's
  • waardering (gevoel van waarde te zijn, respect)
  • ontwikkelen / opleiding / groeikansen.

Werkgeluk wordt dus niet primair door geld bepaald. Het zijn vooral de menselijke factoren die bepalen of iemand gelukkig is en zich op zijn/haar plek voelt. Voor werkgevers is dit een belangrijk inzicht. Want zo bezien levert het investeren in cultuur en opleidingen meer op dan het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden.

Missie

Qconcepts heeft als missie om te zorgen dat financials met meer energie langer voor het vak worden behouden. Het lopende arbeidsvoorwaardenonderzoek is een van de manieren om inzicht te verkrijgen in de randvoorwaarden daarvoor. De resultaten worden gedeeld met geïnteresseerden, zodat iedere partij er op hun eigen manier vervolg aan kan geven. Alleen samen kunnen we als sector toekomstbestendig zijn.

Blijf op de hoogte

Iedere deelnemer aan het onderzoek heeft de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van het onderzoek. Ben je geen audit professional in de accountancy, maar wel geïnteresseerd in de resultaten? Stuur dan een bericht aan clemens.van.der.werf@qconcepts.nl met daarin je gegevens. Dan houden we je graag op de hoogte.

Clemens van der Werf
Clemens van der Werf

Clemens is talentmanager bij Qconcepts. Hij helpt financials op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en zet alles op alles om het vak interessant te houden voor hen.

Mail Clemens