Q'er in de spotlight

Ik zorg dat jij je studie haalt, zegt Wessel

2 min lezen

Redactie

Redactie  -  woensdag 30 juni 2021

Ik zorg dat jij je studie haalt, zegt Wessel. Als praktijkbegeleider vertelt hij hoe Qconcepts ervoor zorgt dat jij je studie haalt.

Wie ben je?

Ik ben Wessel Smits, 27 jaar, woon in Asten en loop over van zaken die mij interesseren. Van lezen tot duiken en van BBQ-en tot het leren van de Spaanse taal. Ik ben RA en manager audit met 9 jaar ervaring binnen de accountancy. In 2012 ben ik gestart bij RSW en sinds 2017 werk ik voor Qconcepts.

Wat doe je bij Q?

Bij Q ben ik manager en ben ik in de lead bij het uitvoeren van audits. Mijn klanten zijn (groot) MKB-organisaties, waaronder retail, food, productie, projectenorganisaties en tevens handel. Een vrij divers pakket aan klanten. Naast audit voert Wessel interim finance opdrachten uit. Omdat ik betrokken ben en een brede interesse heb, ben ik ook praktijkbegeleider en aanspreekpunt voor de arbeidsmarkt. Als audit professionals willen weten hoe het is om bij Q te werken, dan kunnen zij mij altijd bellen!

Wat heb jij als praktijkbegeleider te bieden?

Ik zit in de dagelijkse praktijk, ik ben net afgestudeerd en zit dus dicht op de materie. Ik weet waar het over gaat en dat wil ik jou meegeven. Ik voorzie in een duidelijke instructie bij overstappen, geef begeleiding aan collega’s die zich nog in het praktijkopleidingstraject bevinden en ben er voor vragen. Ik lees jaarplannen, referaten en verslagen en bereid samen met jou het slotmondeling voor. Ik wil ervoor zorgen dat een overstap naar Q geruisloos verloopt en dat de studie met plezier en nominaal wordt doorlopen. Hier is namelijk iedereen bij gebaat!

Hoe gaat Q met studie om?

Wil je colleges volgen? Dat regelen we. De helft is dan in jouw eigen tijd en de andere helft betalen wij; 50/50. Wij stemmen je planning af op jouw studiebehoefte. En tijdens de studie staan onze mentoren en 10 praktijkbegeleiders voor je klaar. Extra goed om te weten: heb je een studieschuld vanuit jouw werkgever? Dan nemen we die over. Kortom, wij zorgen ervoor dat jij je studie gaat halen!

Wat als je tijdens je studie wilt overstappen?

Het komt regelmatig voor dat audit professionals tijdens de studie overstappen. Tijdens de bachelor- en masterfase en theorie RA levert dat geen issues op. Alleen tijdens de praktijkopleiding heeft overstappen wat extra aandacht nodig. Maar daar hebben we onze overstapservice voor; er is een duidelijke instructie wat je moet doen en in de praktijk werkt dat prima. Samenvattend: overstappen tijdens je studie levert dus geen vertraging op. 

Meer weten?

Meer weten over studeren binnen Qconcepts of gewoon eens sparren over persoonlijke ontwikkeling? Neem dan contact op met Wessel op 06-30515229, of met Clemens van der Werf op 06-13841010. Hij is onze specialist rondom leren, ontwikkelen en loopbaan.

Over Qconcepts

Qconcepts is een kantoor met een missie: wij geloven dat de beste prestatie volgt als iedereen doet wat hij wil en wat hij kan. Wij willen het beste uit mensen halen en ze zo lang mogelijk voor de sector behouden. Dat maken we onder andere mogelijk door onze mensen te ontwikkelen (in de hoogte, diepte of breedte). En dat doen we door een streep te zetten door hiërarchie, hoge werkdruk en duizenden corporate regels.

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie