Q'er in de spotlight

De eerste 100 dagen van Roderick

3 min lezen

Redactie

Redactie  -  donderdag 14 april 2022

Roderick Mocking startte in december 2021 als manager binnen Team Randstad. Hij blikt terug op zijn eerste 100 dagen bij Qconcepts: "Ze zijn voorbij gevlogen!"

Roderick: "In die tijd heb ik ontzettend veel gedaan, veel geleerd en heel veel nieuwe collega’s en klanten leren kennen. Het komt misschien niet zo vaak voor, maar ik ben bij Qconcepts terecht gekomen op aanraden van een klant van Qconcepts waar ik toevallig wat mensen ken. Dat is als bedrijf toch een mooi compliment dacht ik, dus laat ik het gesprek maar aangaan."

Autonomie staat voorop

Wat ik belangrijk vind in een werkgever is dat het een professionele club is waar alle teamleden ruimte krijgen voor initiatief. Autonomie mag voor mij voorop staan. Dat proefde ik direct in mijn kennismakingsgesprek bij Q en zorgde ervoor dat ik voor Qconcepts heb gekozen.

Gezamenlijk aftrappen

De start bij Qconcepts was ontzettend goed. Samen met alle starters van december hadden we twee introductiedagen op kantoor in Den Bosch. Het was leuk om wat meer te leren over de organisatie en de audit werkwijze, en om nieuwe collega’s te leren kennen.

Na de twee centrale trainingsdagen was het tijd om het team te leren kennen. We werken in kleine zelfsturende teams die veel eigen verantwoordelijkheid krijgen. Ik zit in Team Randstad: een team dat deels werkt vanuit Rotterdam en deels vanuit Amsterdam. Daarnaast werk ik ook veel samen met Team Healthcare, omdat ik het leuk vind om te werken aan opdrachten in deze sector. De collega’s hebben bijna allemaal een big-4 achtergrond, wat vakinhoudelijk goed bij mij aansluit. Het was erg leuk alle collega’s persoonlijk te leren kennen en hier de eerste maanden voldoende tijd voor te hebben.

Een mentor met veel ervaring

Na het bespreken van mijn ambities en doelstellingen, kort samengevat: innovatief en ondernemend werken binnen de audit, ben ik gekoppeld aan John van de Kasteele. John is mijn mentor binnen Qconcepts. We hebben een aantal gezamenlijke doelstellingen geformuleerd waar we samen aan werken. Zo is het ons doel om de healthcare activiteiten van Qconcepts uit te breiden in de Randstad. Qconcepts is nu namelijk vooral actief binnen deze sector in het zuiden en oosten van het land.

Dit geeft mij allemaal nieuwe uitdagingen en werkzaamheden waar ik veel van leer, iets waar ik echt naar opzoek was. Zo is het erg leuk nieuwe klanten te benaderen, markt analyses te maken, het team op te bouwen en na te denken hoe we uitdagingen waar we tegenaan lopen op een creatieve en innovatieve manier kunnen oplossen. Hierbij is het wel fijn een maatje/mentor te hebben met ruime ervaring als partner en binnen de healthcare sector. Daar leer ik erg veel van.

Werken met senior professionals

Uiteraard heb ik de eerste 100 dagen ook veel gewerkt aan opdrachten bij klanten. Dit is grotendeels het zelfde als hoe ik dat de afgelopen 10 jaar in de accountancy gewend was. Met als uitzondering dat we bij Qconcepts werken met senior professional teams. Het aantal (jonge)assistenten op een team is dus beperkt. Door te werken met meer ervaren teams merk ik dat ik als manager samen met het team meer tijd heb om een organisaties te doorgronden en een goede band op te bouwen met mijn klanten.

Terugkomdag

Na mijn eerste 100 dagen hadden we een terugkom dag voor de starters van afgelopen maanden. Een super leuke dag bij de topsport campus in Papendal met een training over gezonde voeding en een rondleiding over de campus. Leuk om alle andere starters daar in een informele setting te spreken en ervaringen uit te wisselen.

Waarom Qconcepts?

Ik ben natuurlijk niet zomaar bij Qconcepts gestart. Er zijn veel accountants kantoren in Nederland, waarom heb ik dan specifiek voor Qconcepts gekozen? Ten eerste vind ik het (uiteraard) leuk om als accountant te werken in leuke teams en bij professionele klanten. Wat ik daarnaast vooral leuk vind is om ondernemend en innovatief bezig te kunnen zijn. Het geeft mij veel energie om ideeën die ik heb, bijv. hoe dingen anders/beter kunnen, uit te kunnen voeren en daar de ruimte voor te krijgen.

Ik vond het wel spannend of dit goed tot zijn recht zou komen bij Q. Veel organisaties zeggen dat ze initiatieven van medewerkers belangrijk vinden maar in de praktijk komt daar dan weinig van terecht. Ik merk na mijn eerste 100 dagen dat dit gelukkig bij Q echt wordt nageleefd. Of dit nu gaat om ideeën voor het aantrekken van nieuwe (internationale) collega’s in ons team, slimmer auditen met data-analyse toepassingen of het in gesprek gaan met mogelijke nieuwe klanten. Het geeft mij veel energie om samen met het team ideeën om te zetten in concrete acties en daar de resultaten van te zien.

Kortom?

Voor mij stonden de afgelopen maande in het teken van nieuwe dingen leren, uitgedaagd worden, initiatief nemen en gezelligheid met collega’s. Het was genieten en ik kijk uit naar het vervolg!

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie