Q'er in de spotlight

De eerste 100 dagen van Anne

2 min lezen

Redactie

Redactie  -  dinsdag 7 december 2021

Anne de Bruijn startte 100 dagen geleden als financieel adviseur bij Qconcepts. Zij blikt terug op deze periode.

"Het voelt in het begin altijd een beetje onwennig, een nieuwe baan. Een andere omgeving, nieuwe collega’s en klanten én andere opdrachten. Dat was dus wel even schakelen. Op de eerste dag werd ik warm onthaald en werd ik meteen door Clemens van der Werf meegenomen in de kernwaarde van Q: Betrokken, Autonoom en Ondernemend. Na de introductieochtend, was het (eindelijk) tijd om mijn laptop op te starten. Eindelijk, want ja, zo voelde het, mijn handen jeukten om aan de slag te gaan!

Even opstarten

Ondanks dat ik drie weken vakantie heb gehad voordat ik bij Q begon, begon het de laatste dagen van de vakantie toch weer te kriebelen. Productief zijn, to-do lijsten afronden en vooral lekker bezig zijn, want stilzitten zit niet zo in mijn aard. Een planning was er nog niet ‘Dan kun je even rustig opstarten’ zei mijn mentor Robert Verhoeks. Dat was dus wel even wennen! Dit gaf me wel mooi de gelegenheid om verschillende collega’s beter te leren kennen, het kwaliteitshandboek eens door te nemen en me eens te verdiepen in de geschiedenis van Q. Wist jij bijvoorbeeld dat de oprichters van Q begonnen met interim-opdrachten?
Eerste 100 dagen AnneIn de dagen die volgde startte ik met het samenstellen van jaarrekeningen en het voorbereiden van proposals. Een Q profielfoto werd gemaakt inclusief Q-CV. Want naast het samenstellen van jaarrekeningen, is het de bedoeling dat ik diverse interim-opdrachten ga uitvoeren. Ook werd ik meegenomen in diverse vaktechnische overleggen en nam ik deel aan diverse trainingen over bijvoorbeeld fraude. Na 4 weken hadden Robert en ik een evaluatie, hoe de eerste weken waren bij Q. “Leuk!” zei ik enthousiast, maar ik maakte me toch een beetje zorgen om de planning. Robert stelde mij gerust met “Geniet er nog maar even van, voor je het weet zit je planning vol”.

6 weken.

Zo lang (of kort) duurde het voordat mijn agenda er weer vertrouwd uitzag. Voor mij betekent dit dat ik mijn week zelf kan indelen, mijn mailbox geordend is, en ik weet wat ik komende week/weken moet doen en wanneer eventuele deadlines zijn. Werken zoals je wil, dat is tevens één van de speerpunten van Q. En naast dat lekker bezig zijn, mocht ik ook op summerschool. Nóg meer collega’s leren kennen, mijn vakkennis bijspijkeren en een training ‘Partner van je klant worden’ bijwonen. Dit alles werd afgesloten met een echte teamactiviteit op het strand.

Summerschool AnneInterim.

Mijn eerste kennismaking met een potentiële interimklus vond (vanwege corona) digitaal plaats. Hierbij ging het om tijdelijke vervanging van een controller wegens zwangerschapsverlof. Inmiddels gestart had ik nooit gedacht dat ik het zó leuk vond om naast met cijfers bezig te zijn, ook een kijkje in de bedrijfsprocessen te krijgen. Een sleutelfiguur te zijn van de financiële afdeling, te sparren met het bestuur en bezig te zijn met operationele zaken. Hier kwam veel meer bij kijken dan alleen ‘de boekhouding’. Voor mij persoonlijk ook een mooie stap om mijzelf verder te ontwikkelen. Ik zou het dan ook zeker aanraden om, mocht je interesse hebben, eens een kijkje te nemen bij onze interim-opdrachten. Zeer zeker de moeite waard!

Mijn eerste 100 dagen bij Q?

Gezellig, dynamisch, leerzaam en niet te omvatten in een paar woorden. Dat moet je gewoon zelf meemaken!

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie
Blijf in ontwikkeling met ons
Kom je even kijken?