Kennis

Onderzoek: Q in gesprek over ESG factoren bij beleggingen

1 min lezen

Redactie

Redactie  -  dinsdag 24 november 2020

Beleggen volgens ESG factoren (Environmental, Social, Governance) is niet nieuw voor grote beleggers. Wel worden de strategieën complexer en komt er steeds meer en nieuwe data beschikbaar. Juist nu, een tijd van volatiele markten en lage dekkingsgraden, is het moment voor pensioenfondsen en verzekeraars om aan te tonen dat ze er alles aan doen om hun investeringen bij te laten dragen aan een duurzame, groene toekomst. Q-Concepts gaat het speelveld rondom beleggingen volgens ESG factoren in kaart brengen.

De komende tijd gaat Q-Concepts in gesprek met portefeuille managers, data vendoren en systeemleveranciers in Nederland en Europa. Het doel van het marktonderzoek is vast te stellen hoe organisaties de implementatie van ESG beleid in organisatie en systemen ervaren. We gaan op zoek naar de trends die leven, de partijen met wie wordt samengewerkt en naar de grootste uitdagingen voor de toekomst. Dit inzicht in het speelveld zullen we gaan verzamelen en de resultaten delen we met ons netwerk.

Deelnemen?

We zijn op zoek naar bedrijven die ons willen meenemen in hun activiteiten en beleid op het gebied van ESG. De tijdsinvestering is 2 uur; we vragen je om een korte voorbereiding te doen en vervolgens tijdens een digitaal 1-op-1 gesprek de vragen uit het onderzoek te beantwoorden. Denk hierbij aan vragen als:

Hoe toon je aan dat je belegt volgens ESG factoren?
Welke data kun je daarvoor gebruiken?
Hoe zet je deze data zó in, dat er betrouwbare rapportages uit komen?
Uiteraard krijg je als deelnemer als eerste inzicht in de bevindingen van het onderzoek.

Meer weten?

Met alle vragen kun je terecht bij Anne Boer, investment management specialist bij Q-Concepts, via anne.boer@q-concepts.nl.

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie