Kennis

Klanten moeten mij als eerste bellen, zegt Arnoud

3 min lezen

Redactie

Redactie  -  dinsdag 7 april 2020

Ik wil de eerste zijn die klanten bellen, omdat onze mensen zo goed en zo leuk zijn. Zo begint Arnoud Albada ons gesprek. Dat is nou eens een lekkere binnenkomer.

 

Wie ben je?

Arnoud is sinds 2015 partner bij Q-Concepts, samen met Erwin Tak. Beiden genieten van de combinatie van expert en ondernemer. Hun expertise ligt binnen investment management. Binnen dit domein vervullen Arnoud en Erwin vaak tijdelijke rollen als projectmanager bij partijen als BNP Paribas, AXA Investment Managers, PGGM en Van Lanschot. Aan de andere kant bouwen Arnoud en Erwin aan een team en aan hun naam in de markt. Maar Arnoud, hoe wil je dan bekend staan?

Wat kan jouw team?

Onze investment management specialisten slaan de brug tussen IT en business. Zij zorgen er ook voor dat investment management bedrijven innoveren. Q-Concepts is namelijk een netwerk organisatie en zo zorgen wij ervoor dat onze klanten steeds met de juiste mensen in verbinding staan. Innovatie is natuurlijk een hot topic. Niet alleen door alle fintech ontwikkelingen maar ook door de ontwikkelingen binnen de sector. Veel van onze klanten zijn institutionele beleggers die binnen het domein van publieke beleggingen werken. In de toekomst kan het zo zijn dat de publieke beleggingen meer en meer het domein gaat worden voor de externe beleggers. Dan ligt er voor de institutionele beleggers een enorme kans binnen het domein van de private beleggingen. En daar hebben zowel Arnoud als Erwin allebei ook erg veel verstand van.

Wij hebben nu een team van 10 investment management specialisten. Zij zijn de regisseur van veranderingen en grote implementaties van IT systemen bij investment managers. Het team heeft verstand van de sector en weet bij uitstek hoe je de brug slaat tussen automatisering / IT en de business. Dan maakt het niet zoveel uit om welk IT systeem het gaat. SimCorp Dimension, Charles River, Fidessa, Murex, het kan allemaal. Ieder project dat wij oppakken, iedere verandering die wij implementeren, wordt aangepakt volgens de methode van de 3 V’s. En nee, dat heeft niets te maken met een voetbalclub uit het Zuiden van Nederland. Het heeft alles te maken met hoe ons team in de wedstrijd zit. Ik zal dat uitleggen.

3 V's, wat betekent dat?

Wij zijn bezig om onze positionering aan te scherpen. Ons adviesteam heeft teveel woorden nodig om uit te leggen wat haar uniek maakt. Klanten merken en voelen het als ze met ons werken. Maar om daar de juiste woorden aan te geven, dat is soms lastig. Eerst hebben wij het geprobeerd met: authentiek, zelfbewust, positieve energie, betrokken, communicatief, willen winnen, gezond boerenverstand en geloof in mensen. Na een geweldige workshop Pitchen zijn we uitgekomen op de 3 V’s. Dat staat voor Verantwoordelijkheid, Verbinden en Van binnenuit.

Het team neemt de Verantwoordelijkheid voor de verandering of de implementatie. Een Investment Specialist en het team van Q-Concepts gaan dus staan voor resultaat. Als de voorwaarden voor het behalen van resultaat niet (meer) aanwezig zijn of kunnen worden geschapen, hoort nee zeggen tegen de opdracht ook bij het nemen van verantwoordelijkheid. De tweede V staat voor Verbinden. Iedere Q-Professional is betrokken bij zijn/haar klanten en collega’s. Wij tonen oprechte interesse en verbinden ons op deze manier met de mensen waar we mee samenwerken. Omdat wij geloven dat verbinding een wezenlijke bijdrage levert aan plezier en resultaat. De derde V staat voor Van binnenuit. Voordat wij met een project starten, kijken wij welke capaciteit binnen de organisatie aanwezig is. De aanwezige capaciteit benutten wij dus optimaal. En waar dat nodig is, vullen wij die capaciteit aan met onze eigen mensen en met trusted freelancers. En natuurlijk dragen wij onze kennis en ervaring over aan onze klanten.

Ik geloof erin dat onze mensen op deze manier het verschil maken. Met hun sectorkennis, met hun aanpak en ook met wie zij zijn. In de arbeidsmarkt praat dit zich al rond. In korte tijd is ons team met 4 mensen gegroeid. Over een jaar willen wij met 20 mensen zijn en dan kunnen wij met recht zeggen: wij zijn het grootste en beste adviesbureau in Nederland met investment management specialisten. En daarom moeten klanten mij als eerste bellen.

Meer weten?

Neem dan contact op met Arnoud Albada op 06-30851700 of arnoud.albada@q-concepts.nl. Wil je meer weten over werken bij Q-Concepts, neem dan contact op met Clemens van der Werf op 06-13841010 of clemens.van.der.werf@q-concepts.nl.

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie